Adana’nın Seyhan Belediyesi bütçe görüşmeleri nedeni ile hafta sonu da toplanırken Ankara’da meydana gelen ve 96 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği bombalı terör saldırısı kınandı. Seyhan Belediye Meclisi Başkan Vekili Yusuf Akıncı, 96 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ülkemizin birlik ve beraberliğine yapılan bir saldırı olduğunu söyledi. Akıncı, “’Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ için toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde iki ayrı yerde meydana gelen patlamalarda 96 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu saldırı; ülkemize, barışımıza insanlığımıza yapılan hunharca bir saldırıdır. Bu saldırı karşısında hiçbir ayrım yapmadan acıları birlikte paylaşacağız. Ben buradan menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet, tüm yaralılara acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Akıncı’nın konuşmasının ardından meclis üyeleri 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra ölenlerin ruhları için dua okudu. Saygı duruşu ve duanın okunmasının ardından meclis grup başkan vekillerince hazırlanan kınama mesajı paylaşıldı. Açıklamada;

 

“11.10.2015 tarihinde Ankara’da tren garı önünde ülkemizin birlik, beraberliğini ve kardeşliğini bozmak için yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu terör saldırısı sonunda vefat eden insanlarımıza Allah’tan Rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ölen vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Birlik ve beraberliğimizin bozulmaması için biz Seyhan Belediye Meclisi Üyeleri olarak her türlü terör olayını lanetliyoruz” ifadelerine yer verildi.