Geçen hafta temeli atılan “Kent Meydanı” ile ilgili Seyhan Belediye Meclisinde tartışma yaşandı. Meclis Başkanvekili Cemal Karasu Başkanlığında yapılan oturumda gündem dışı söz alan MHP”li Meclis üyesi Okan Topaloğlu, Belediye hizmet binası yanında bulunan park alanına yapımına başlanan “Kent Meydanı”nın kaçak olduğunu söyledi. “Kent Meydanı”nın bulunduğu alanın 1/1000’lik uygulamasının olmadığını belirten Topaloğlu “Biri gelse bir inşaat yapacak olsa 1/1000 ve 1/5000’liği yoksa ruhsat vermiyoruz. Peki neden Belediye 1/1000’liği olmayan yere inşaat yapılıyor. Encümenden geçti, Meclis hiçe sayılarak inşaata başlandı. Keşke Başkan Azim Öztürk burada olsa beni duysa” dedi.
Bu arada Kent Meydanı inşaatına,  encümende bulunan meclis üyelerinin karşı oyuna rağmen Belediye yetkililerinin oylarıyla “oy çokluğuyla” kabul edilerek başlandığı ortaya çıktı.
Bu arada CHP Grup Başkan vekili Kadir Karakuş’da 2 Temmuz 2012 tarihinde yaptığı konuşmada kent meydanı olarak lanse edilen ve Seyhan Kültür Merkezinin yan tarafında yapılacak yerle ilgili bilgiyi basından öğrendikleri için Başkan Öztürk’e sitem etmişti. Karakuş, alanın park alanı olduğunu ve Kent Meydanı olabilmesi için 1000’lik düzenleme yapılmadığını belirtmişti. Kozahaber.net’e konuşan Karakuş “ Ben 2 Temmuz 2012’deki konuşmamın arkasındayım. Buranın 1000’liği yok. Başkan ile önceki gün görüştüm. “Buranın durumu nedir, bütçesi nerde?” diye. Bize Mecliste bilgi vereceğini söyledi. Bilgi vermesini bekliyoruz” dedi. 

Kaynak: Kozahaber.net