Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan İlçe Belediye Başkan A.Adayı Mustafa Uğur Kızıl, bugüne dek çevre için yaptığı çalışmalara güvendiğini ve bunların geri dönüşünü mutlaka alacağını söyledi.

Seyhan İlçe Belediye Başkan A.Adayı Mustafa Uğur Kızıl, yıllardır çevre konusunda birçok çalışmaya imza attığını ve adaylık sürecinde bunların kendisi için referans olacağını söyledi. Projelerini anlatan Kızıl, Seyhan’ın ilçe olarak birçok şansı olduğunu ancak geliştirilemeyen planlamalar yüzünden gelişemediğini söyledi.

ÇEVREYE DUYARLI OLMALIYIZ

Kızıl yaptığı açıklamada, haktan ve halktan bir tavırla mücadeleye devam edeceğini belirterek şunlara yer verdi:
“Doğanın ve dolayısıyla tüm canlıların dört bir yandan tehdit altına alındığı 21'inci Yüzyıl'da, biraz daha duyarlı olmamız gerekiyor.
Doğaya nasıl davranırsak onun da bize aynı şekilde yanıt vereceğini unutmamalıyız. Çünkü doğa dürüsttür. Bu açıdan doğaya ve dolayısıyla insan da dâhil olmak üzere doğanın parçası olan tüm canlılara haksız davranışımızdan haklı bir sonuç çıkacağını ummak son derece yanlıştır. Siyasetimiz için de aynı şeyler geçerlidir. Doğaya ilişkin mücadele partiler üstü olsa da siyasetin ta kendisidir. Bu çerçevede ben aynı kararlılıkla, Milliyetçi Hareket Partisi ilkelerini çevreci siyaset yaklaşımıyla bağdaştırmış olarak, yani haktan ve halktan yana bir tavırla mücadeleye devam ediyorum. “

YEŞİL ALAN İHTİYACI VAR

Seyhan’ın ilçe olarak gerçekten sorunları olan fakat Adana içinde bütünleşik bir ilçe olduğuna değinen Kızıl, “ Yeni sahalara yüklenmektense mevcut durumu ıslah etmek gerekiyor. Bir de yeşil alanların artırılması gerektiğini düşünüyorum. Seyhan’ın doğal alanları her ne kadar varsa da yeşil alan ihtiyacı şu anda kişi başına çok az. İnsanlar kendilerini yeşil alan arttığı sürece oraya ait hissedeceklerdir. Bir de eko okul açmak gibi bir isteğim var. Biz Büyükşehir Belediye kanununa tabiyiz. Tabii ki yapacağımız tüm çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ve katkısı çok önemli. Büyükşehir Belediye meclisine Seyhan’dan gidecek olan üyeler benim için büyük önem taşıyor ”diye konuştu.

PROJELERİ HALKA DANIŞACAĞIZ

Türkiye’nin mega kentlerinden Adana’da büyük potansiyele sahip Seyhan İlçesi’nin yıllardır göz ardı edilerek yeşilden uzak bir görüntü içerisinde olduğunu belirten MHP Seyhan İlçe Belediye Başkan A.Adayı Mustafa Uğur Kızıl,”Halkla bir araya geliyorum ve öncelikle onların kendi sorun tanımlamalarını yapmasını istiyorum. Bir projeyi hazırlarken, onun paydaşlarından görüş almaz ve onlarla bir arada hareket etmezseniz projenin uygulanabilirliği mümkün değil. Bu bir kaynak israfı. Mutlaka bir şey yapılacağında onlara danışılması gerekiyor.Konularında uzman olmuş aralarında akademik isimlerinde bulunduğu 30 kişilik ekibimiz ile Seyhan’ı yemyeşil, çevreci Avrupai bir görüntüye kavuşturacağız” dedi.