Seyhan Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramını huzur ve esenlik içerisinde geçirmeleri için aylar öncesinden başladığı çalışmalardan sonra bayram boyunca da tam kadro vatandaşa hizmet edecek. Bayram boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Çevre Koruma Müdürlüğü ve ilgili müdürlüklerin personelinden oluşan 200 kişilik özel ekip kuruldu. Kurulan bu ekip vatandaşların bayramı huzur içinde geçirmeleri için denetimlerde bulunacak. Diğer belediyecilik hizmetlerinde ise 600 kişi temizlik 150 zabıta ve 50 memur görev yapacak, böylelikle bayram boyunca Seyhan Belediyesi 1000 kişilik ekip ile vatandaşa hizmet edecek.  

VATANDAŞ ŞİKAYETTE BULUNABİLECEK

Bayram öncesi kurban satış ve kesim yerlerini belirleyen Seyhan Belediyesi yetkilileri kurbanlarını kesmek için belediye tarafından belirlenen kesim noktalarını tercih etmeleri istedi. Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri tarafından 13 mahallede toplam 16 ayrı nokta satış yeri olarak belirlenirken, 9 merkezde kurban kesim yeri olarak açıklandı. Vatandaşlar kurban bayramı boyunca her türlü şikâyetlerini 432 43 74 numaralı telefona ya da belediye zabıta karakolunda şahsen müracaatta bulunabilecekler.

MÜDÜRLER GÖREVİNİN BAŞINDA OLACAK

Bayram boyunca vatandaşların herhangi bir olumsuzluğa maruz kalmamaları ve huzur içerisinde bayramlarını geçirebilmeleri kurban satış ve kesim yerlerinde çalışmak üzere 200 kişilik bir ekip kuran Seyhan Belediyesi'nde birim müdürlerine vatandaşlar bayram boyunca direk ulaşabilecek. Seyhan Belediyesi Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada ihtiyaç halinde vatandaşların Temizlik İşleri Müdürü Özcan Zenger’e 05334600362, Fen İşleri Müdürü İbrahim Karaoğlu’na 05303491006, Zabıta Müdürü Ercan Kandemir’e 05055422460, Park Bahçeler Müdürü Arif Kanber’e ise 05323357752 numaralı telefonlardan ulaşmaları istendi.

BAYRAM ÖNCESİ SEMİNER VERİLDİ

Bayram hazırlıklarına aylar öncesinden başlayan Seyhan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, vatandaşlara yönelik, ‘Sağlıklı kurbanlık seçimi, kesimi ve etlerin muhafazası’ konulu bir seminer düzenledi. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen seminerde vatandaşlar Veteriner Hekim Evren Sonyürek tarafından sağlıklı kurban nasıl olur, kesim nasıl yapılır, kesim sonrası etlerin nasıl korunacağı konusunda detaylı şekilde bilgi verdi.