Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Veteriner Hekim Esat İlpars, beraberlerinde KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım ve HAYTAP Genel Başkanı-DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık’la, Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar‘ı makamında ziyaret ettiler.

 

Görüşmede, Seyhan ilçesindeki sokak hayvanlarının sorunları, başka köpekler olmak üzere ele alındı. Samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleşen ziyarette hem görüş alışverişinde bulunuldu hem de sohbet edildi.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı, sokak hayvanlarının yaşam yerinin barınak olmadığını, sokak hayvanlarının doğal yaşam alanlarının sokaklar olduğunu belirtti.

 

Karayandı, “Sokak hayvanlarının gerekli aşıları ve kısırlaştırma işlemleri yapılmış vaziyette, doğal yaşam yerleri olan sokaklarda kontrol altında olması gerekir” dedi. Dr. Karayandı, Büyükşehir Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ndeki sokak hayvanlarına uygulanan tıbbi müdahalelerden bahsedip yapılması planlanan projelerle ilgili bilgi Verdi.

 

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, sokak hayvanlarının korunması ve toplum sağlığının gözetilmesi için çaba harcamaya hazır olduklarını kaydetti.