Belediye Başkanı Karalar, geçtiğimiz hafta Seyhan’da D400’ün güney kısmının 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandığı toplantıda yaptığı konuşmada, “Burada yapılan çok önemli bir hizmettir. Seyhan’ın tarihi ve gelişimi adına adeta bir devrim niteliğindeki bu kararınızdan dolayı her birinizi kutluyorum. Ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerle uyum içerisinde çalışmasının önemine değinerek, “Burada ortaya koyduğumuz uyumlu çalışma Adana’ya olumlu anlamda yansıyor” dedi.

Belediye Başkanı Karalar, mecliste onaylanan 1/5000’lik Nazım İmar Planı’nın tadilat aşamasında Seyhan’ın batı mahallelerine hizmet verebilecek bir bölgede hastane alanı tahsis edilmesi talebinde bulundu. İşte Başkan Zeydan Karalar’ın yüzbinlerce Seyhanlıyı yakından ilgilendiren o konuşması;

“Seyhan’da merkezdeki bir hastaneden sonra Batı’da Sarıhamzalı’dan Zeytinli’ye kadar hastane yok. Geliniz hep birlikte çok uygun bir yerde, Şakirpaşa’ya, Uçak’a, Onur’a, Narlıca’ya, Yeşilevler’e, Gürselpaşa’ya Zeytinli’ye hizmet edecek bir hastane yeri bulalım ve hastane yeri verelim. Sayın Milletvekili Necdet Ünüvar’la da görüştüm. Sağlık Bakanlığı’nda bu hastanenin ödeneği de çıkmış, hazır. O mahallerdeki insanlar acil hastalarını 25 dakikada hastaneye getirebiliyorlar. Bu geçen süre nedeniyle durumu acil olan ölümcül hastaların kurtulma şansı kayboluyor. Bu çok önemli bir hizmet olacak. Böylesi önemli bir hizmet bu meclise nasip olsun.”

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın hizmet odaklı pozitif konuşması ve ilçesine yönelik imar düzenlemesine katkı veren herkese teşekkür etmesi üzerine sözleri meclis toplantısına katılan MHP, AKP ve CHP’li meclis üyeleri tarafından alkışlandı.

“NAZIM İMAR PLANI UYGULAMASI SEYHAN İÇİN DEVRİM NİTELİĞİNDE”

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde D400’ün güneyini kapsayacak şekilde 1/5000’lik Nazım İmar Planı’nın onaylandığı toplantıda karara destek veren tüm meclis üyelerine teşekkür etti. Başkan Karalar ‘devrim niteliğinde’ dediği bu düzenlemeyle ilgili şunları söyledi;

“Devrim niteliğindeki bu kararınızdan dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum. D400’ün güneyi imar olmayan, keşmekeş, nasıl olduğu tarafınızca bilinen bir yer. İlk kez İmar Düzenlemesi yapılacak bu bölgede. Burada bir şahıs malı yok. Bir şahsa rant yok. Burada birine kıyak yok. D400’ün güneyinin tamamının imarlı hale getirilmesinin adımıdır bu. İlk kez yapılmıştır. Bu büyük çapta artık kaçak inşaatların önlenmesi anlamına da geliyor. 19 bin civarında kaçak inşaat var bu bölgede. Yapılan düzenlemeyle mevcut yapıları kayıt altına aldıktan sonra yeni yapılmaya çalışılacak kaçak inşaatla da hep birlikte mücadele edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinin tamamına teşekkür ediyorum. Bu mecliste çok önemli kararlar çıktı. Bu karar da bu önemli ve tarihi adımlardan birisidir.”

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Seyhan ilçesi sınırlarını kapsayacak şekilde D400’ün güneyinde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı onaylandı. Onaylanan planın yasal itiraz süresi bittikten sonra Seyhan Belediyesi 1/5000’lik planlara uygun 1/1000’lik İmar Planı hazırlayacak.