Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ı makamında ziyaret eden Türkiye Soroptimist Kulüpleri federasyonu 2. Başkanı Sevil Koca, Adana Soroptimist Yönetim Kurulu Üyesi Meral Çetin, Proje teknik Danışmanı Julide Keleş Yarışan, Proje Bölge Sorumlusu Nurgül Duran ve Proje Koordinatörü Şebnem Dal Üzülmez katkılarından dolayı Başkan Çelikcan'a teşekkür ettiler.

Toplum yararına olacak bütün sosyal sorumluluk projelerine destek olmaya devam ettiklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 'Yüreğir de hizmete açtığımız 11 adet Kültür Evlerimiz de öncelikli hedef kitlemiz kadınlarımız olmuştur. Onların eğitilmesi, bilinçlenmesi amacıyla bir çok etkinlik gerçekleştirdik. Çocuklarımız ilk eğitimini annelerinden almaktadırlar. Kadınlarımızın eğitimli ve bilinçli olması demek toplumun bilinçli olması demektir. Bu yüzden bu projeleri önemsiyorum ve desteklemeye devam edeceğiz.' dedi.

Şiddet gören kişiyi değil, tanık olan kişilerin psikolojik durumlarını, özellikle çocukların gelişimini etkilediğini belirten Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Temsilcileri 'Kadına yönelik şiddet Dünya Sağlık Örgütü tarafından “cinsiyete dayanan, kadını inciten, ona zarar veren, fiziksel, cinsel ve ruhsal hasarla sonuçlanma olasılığı bulunan, toplum içerisinde ya da özel yaşamında ona baskı uygulanması ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranış olarak tanımlanmıştır. Bizim amacımız şiddet konusunda toplumsal farkındalığı artırmak ve kadına yönelik şiddetin azalmasına yardımcı olmaktır. Kadınlarımızın eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi anlamında bizlere destek olan Yüreğir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.' dediler.