Deniz, iklim, balıkçılık ve tarım potansiyeliyle dünyanın en önemli ilçelerinden biri olması gereken turizm bölgesi Karataş’ın muhalif kimliği nedeniyle geri plana itildiğini belirten Şirin, “Adanalılar, kent merkezine yarım saatlik mesafedeki Karataş’ta tatil yapmak yerine Mersin’e ya da Akdeniz’in diğer sahillerine adeta akın ediyor. 
Tüm potansiyeliyle yatırım bekleyen güzide ilçemizin sorunlarını, Bölgenin bir ferdi olarak  çok iyi biliyorum. Meslegim itibarıyla Bu sorunların çözüm yolları da mevcut. Partililerimin ve Adanalılar’ın desteğiyle milletvekili seçildiğim takdirde TBMM çatısı altında öncelikli olarak Karataş- sahillerinin Türkiye ve Dünya turizmine kazandırılması için mücadele edeceğim” dedi.


CHP Adana Milletvekili Aday Adayı, Turizm’ci İş Adamı H.Bayram Şirin, önceki gün (kendimden parça olarak gördügüm ve aralarında olmaktan gurur duydugum) dedigi  Karataş’a  giderek halkın sıkıntılarını dınledi  ve destek istedi.

Yöre ve yöre insanlarını çok iyi tanıdıgını vurgulayan, Bayram Şirin duygularını şöyle özetledi;’’ Milletvekili olmak Milletin  vekili olmakıtır. Bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirebilmek için Halkın adamı olmak,sorunlarını yerinde tespit etmek,Hakim olmak ve günün şartları itibarı ile çözebilmektir,beni bilenler bilir .Sözümün eriyimdir .

Adana, Adanalılar ve tüm Çukurova’nın sıkıntılarını kendi sıkıntılarımmış gibi gören bir yapım var. 

Bu zorlu yola çıkarken  her şeyimle hemşerilerimin yanın’da olacagımın bilinmesini  isterim,Sevgili Karataşlılar her şeyin en güzelini hak ediyor,sıkıntıları sorun haline getirebilmek  çok kolaydır. Tersini yapmak  çok zordur. Yapı itibarı ile savaşan ve  mücadele eden  bir  ruha  sahibim.Herkes şunu çok iyi bilsin ki, bunu yapmak için aday oldum,verdigim sözleride namusum  kadar  kutsal sayarım.  

Karataş ilçe örgütünü oluşturan degerli arkadaşlarımla ayakları yere basan fikir alışverişinde bulunduk onlar,’’CHP’nin  olmazsa olmaz unsurlarıdır.’’