Karaisalı’ya gidişinde önce İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı’yı ziyaret eden Sıtkı Polat, daha sonra Karaisalı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yapılan Karaisalı Platformu Genel Kurulu’na katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, köylere yapılan hizmetleri anlattı, bu hizmetlerin yapılması sırasında destek olan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sıtkı Polat da muhtarlara yeni Büyükşehir Belediye Yasası hakkında bilgi verdi.
Yeni yasa ile il sınırlarının büyükşehir sınırına dönüştüğünü belirten Sıtkı Polat, “Böylece il genel meclisi üyelikleri kalkıyor ve tüm köyler mahalleye dönüşüyor. Bir il merkezinde, ilçe merkezinde neler yapılıyorsa, hangi hizmetler götürülüyorsa köylerde de aynısı yapılacak. Yeni yasa bütçe artışını da beraberinde getirdiği için büyükşehir imkanları artacak” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Karaisalı’ya yaptığı hizmetleri de anlatan Sıtkı Polat, kendisinin de Karaisalılı olmasından dolayı ilçenin sorunlarını bildiğini ifade etti.
Sıtkı Polat, Ömer Çelik’in Kültür ve Turizm Bakanı olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, “Turizm ile ilgili yatırımların yapılması konusunda Sayın Bakan ile görüşme yapabiliriz” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde olsun olmasın tüm köylere hizmet götürmeye çalıştıklarını da belirten Sıtkı Polat, konuşmasının ardından muhtarların sorunlarını dinledi.