Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, ‘Siyaset Akademisi’ hakkında yeni bilgiler aktarırken, kayıtlara hala devam ettiklerini ama buna rağmen derslerin başlaması gereken sayıya ulaşması bakımından 22 Eylül 2013 Pazartesi günü Siyaset Akademisi’ni başlatacaklarını açıkladı.

“Adana’da 16.dönem için yeni ders zili çalacak olan ‘Siyaset Akademisi’ siyasi hayatımızın bilgi bahçesidir” diyen AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, açıklamasında şunları söyledi; “Siyaset Akademisi, bir parti eğitim faaliyeti olmakla birlikte, parti ve siyasal görüş ayırt edilmeksizin 18 yaşın üzerindeki her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına açık bir siyasal eğitim ve sosyal paylaşım faaliyetidir. Amacımız, geleceğin Türkiye’sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek bireylere hem siyasal hem sosyal hem de kültürel alanlarda daha etkin bir donanım kazandırmaktır. Bu dönem ‘Lider Ülke Türkiye Yerel Yönetimler 4′ başlığı adı altında ki ‘Siyaset Akademisi’ derlerimize 23 Eylül Pazartesi günü başlayacağız. ‘Siyaset Akademisi’ Programlarımıza katılım sağlamak isteyen tüm Adanalı hemşerilerimizi bekliyoruz.”

Konuyla ilgili detaylı bilgiler veren AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı ve AR-GE Başkanı Av. Mehmet Can ise şu açıklamaları yaptı;

“Bugüne kadar yaklaşık 50.000 katılımcıya ulaşan ‘Siyaset Akademisi’, Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, Türkiye genelinde daha da yaygın ve etkin programlar yürütecek ve ‘Lider Ülke Türkiye’ “YEREL YÖNETİMLER4” programı ile Demokratikleşme, Hukuk ve Ekonomi alanlarını kapsayacak yeni bir eğitim dönemine daha başlayacak.

Katılımcılar, bu eğitim döneminde önemli siyasetçi ve akademisyenleri dinleyip mevcut donanımlarını ve bilgi düzeylerini geliştirme fırsatı bulacaklardır. Programda teorik ve güncel konulara dönük derslerin yanı sıra kişisel gelişim, deneyim paylaşımı dersleri de olacaktır. Program sonunda yapılacak sınavda, katılımcılardan başarılı olanlara başarı sertifikası verilecektir.

Güncel siyasi ve ekonomik konulara ilgi duyan, sosyal ilişkilerini geliştirmeyi arzulayan ve ülke meselelerine duyarlı tüm vatandaşlarımız bu programa izleyici olarak dahi katılabilir.

Programımız, 23 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Dersler haftada 2 gün olmak üzere 8 hafta sürecek ve 18.00–20.00 saatleri arasında Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacaktır.

Akademinin ilk ders zilini Adana’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın M. Mehdi Eker çalacaktır.

Kayıtlarımız devam etmekte olup, başvuruların İl Başkanlığımıza yapılması gerekmektedir.

Siyaset Akademisi İl Koordinatörlüğümüzce yürütülen Siyaset Akademisinin Türkiye’ye ve Adanmamıza hayırlı olmasını dileriz.”