AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından yürütülen ve siyasete merak duyan kişilerin eğitimini amaçlayan Siyaset Akademisi’nde ‘Büyük Güç Türkiye’ programı olarak belirlenen 17'inci eğitim döneminin hazırlıklarının devam ettiğini belirten Başkan Göktekin,  Siyaset Akandemisi’ne çok yoğun bir ilgi olduğunu şimdiye kadar 200’ün üzerinde kayıt aldıklarını belirtti.
Kayıtların AK Parti Adana İl Başkanlığı’nda devam ettiğini belirten Başkan Göktekin, “Başvuru yapanların çoğu üniversite mezunu ve üniversite öğrencisi. Yine başvuru yapanların yarısı bayan. Ayrıca her meslek grubundan talep var” dedi.

'DERSLER TEORİK VE UYGULAMALI’
Başkan Göktekin, “AK Parti Kurucu Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmuş olduğu 'Siyaset Akademisi'nin Türkiye'nin tümüne yönelik büyük bir eğitim faaliyeti olduğunu belirterek, "Siyaset Akademi'mizin yeni hedefi, 'Büyük Güç Türkiye' için gerekli olan siyasi ve idari yapıların tartılaşacağı, bilgilendirileceği, özellikle Dünya’dan örnekler ile somut uygulamalara dayalı bir akademi programı müfredatından oluşmaktadır. Dersler teorik ve uygulamalı olarak dört temel başlık altında, yaklaşık 60 alt başlık olarak toplanmıştır. 8 hafta boyunca haftada en az 6 saat ders takip edecek olan katılımcılarımız, Türk Siyasetine Giriş, Siyasal Sistemler ve İdeolojiler, Siyasal Strateji ve İletişim Becerileri başlıklarına ek olarak bu yıl Deneyim Paylaşımları bölümünde demokratik bir platformda daha fazla tecrübe ve siyasi hikayeye birinci ağızdan da şahit olma şansını elde edecekler. Ayrıca katılımcılar kişisel gelişimlerine faydalı olacak birçok dersi de ‘Siyaset Akademisi’nde alabilecekler” şeklinde konuştu.