Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Adana İl Temsilcisi Dr. Halit Halit 31 Mart 2019 yapılan seçimlerin ardından Adana'da sosyal demokrasinin iktidara geldiğini kaydederek değişimin kısa zamanda etkisini göstereceğini söyledi.

Dünyada ve Türkiye'de ortaya çıkan tahribatın ardından gelişen sosyal demokrat belediyeciliğin bir ihtiyaç olarak ortaya çıktığını ve Türkiye'nin tüm büyük kentlerinde olduğu gibi Adana'da da sandıkta karşılık bulduğunu ifade eden Sosyal Demokrasi Vakfı Adana İl Temsilcisi Dr. Halit Atik, "Sosyal demokrat belediyecilik kentin gelişimini gelişen insan ihtiyaçlarına yönelik kurgulamak ve geleceğe hazırlamak demektir. Bu doğrultuda  Adana'nın süregelen kronik sorunlarının sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ve bakış açısıyla çözüme kavuşacağına inancımız tamdır" diye konuştu.
 
YEREL YÖNETİMDE ADALET
Türkiye'de ortaya çıkan ağır yoksulluk, pahalılık ile birlikte siyasal kutuplaşma, kin, öfke ve ayrıştırma dilinin egemen  olmasına karşı da sosyal demokrat anlayışın hem birleştirici bir rol oynayacağını hem de yerel yönetimlerde katılımcılık ve şeffaflık ile birlikte adil yerel yönetim anlayışını hayata geçireceğini kaydeden Dr. Halit Atik, "Ortaya çıkan kent yoksulluğuna da en iyi çözüm insani ihtiyaçları temel alan sosyal demokrat belediyeciliktir. SODEV olarak sosyal demokrat belediyelerden umutlu ve ümitliyiz" dedi. Dr. Atik, sürece katkı koyan CHP örgütlerine ve demokratik seçimlere katılım gösteren tüm Adanalılara da teşekkür etti.
 
CHP'Lİ BELEDİYELERE TEBRİK VE DESTEK
Mazbatalarını alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ve İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse'yi tebrik eden SODEV İl Temsilcisi Dr. Atik, "Yerel seçimler Türkiye'ye de bir yön vermiştir. Halk bize bir görev verdi. Bunu muhakkak başarmak zorundayız. Kadınların, gençlerin, dezavantajlıların ve hayvanların hayatını kolaylaştırmalıyız, doğaya saygılı olmalıyız. Unutmamalıyız ki gelecek sosyal demokrasidedir" ifadelerini kullandı.