Ülkücü İşçiler Derneği Adana İl Başkanı Erhan Söğüt, 30 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yüce Türk Milletinin sandığa giderek tercih hakkını kullandığını hatırlatan Erhan Söğüt, “ Yerel seçim sonuçlarının Yüce Türk milletine, İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederim. Yaşamış olduğumuz yerel seçim sürecinde partimize ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Hüseyin Sözlü başta olmak üzere İlçe Belediye Başkan Adaylarımıza , belediye Meclis üyesi adaylarımıza oyları ile destek olan partili, partisiz tüm hemşerilerimize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZI DEĞİL DE SANKİ BAŞBAKAN SEÇİLİYOR HAVASI ESTİRİLDİ”

30 Mart yerel seçimlerinde Adana halkının oyları ile bir destana yazdığına dikkat çeken Erhan Söğüt, “Bu seçim yerel seçim değil de ; sanki genel seçim havasında geçti. Vatandaşa, belediye başkanını, Belediye Meclis Üyesini, Mahalle muhtarını değil de ; Başbakanı seçiyor havası estirildi.Bir tarafta Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tüm imkanlarını ve gücünü  kendi partisini iktidar etmek için kullananlar ile yüreğindeki imanını , inancı ile mücadele edenler aynı kulvarda  yarıştılar.” Dedi.

“KENDİNİ HER ŞEYİN ÜZERİNDE GÖRENLERE ANLAMLI BİR SİYASET DERSİ VERİLDİ”

Türkiye’nin işsizlik şampiyonu Adana’da  işsizlikten inim inim inleyen , evine ekmek götürebilecek bir işi dahi olmayanların  haykırışlarının sandığa yansıdığını hatırlatan Erhan Söğüt, “ Yıllarca Adana’lıyı unutan, iş ve aş sahaları açmak şöyle dursun;  yanına bile yaklaşılamayanlar milletin iradesine ipotek koymaya çalıştılar. Çukurova’nın bereketli topraklarında , Kuş uçmaz kervan geçmez Toros Dağlarında  umutsuzluğunu umutlara dönüştürme gayretinde olanlar sandıkta tarihe geçecek  bir destan yazdılar. Bu destan sıradan bir destan değildi. Bir tarafta geçen dönem sandıktan çıkan iradenin mimarı Aytaç Durak’ı görevinden el çektirenler ; diğer tarafta ise Çukurova’nın sıcağı gibi sıcak kanlı,  yüreği pamuk gibi  yumuşak Adana halkı ; kendini her şeyin üzerinde görenlere anlamlı bir siyaset dersi verdi. Ve sonuçta  Adana’da “varım” diyen , kendi gücüyle kendini yönetmek isteyenler sandıktan galip geldi.”diye konuştu.

“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN YANINDA VE HİZMETİNDEYİZ”

Milli iradeyi hiçe sayarak kin ve nefretlerine alet ederek Aytaç Durak’a görevini iade etmeyenlere Adana halkının üç hilalin altına evet diyerek gereken cevabı verdiğine dikkat çeken Erhan Söğüt, “ Çukurova’nın evladı , yağız yiğidi, dik duruşu ve mertliği ile yürekleri fetih eden Büyükşehir Belediye Başkanımız ve büyüğümüz Hüseyin Sözlü’ye ; İmamoğlu Belediye Başkanlığına seçilen Gazi Adam Hasan, Kozan Belediye Başkanımız Musa Öztürk, Yumurtalık Belediye Başkanımız Türkeş Filik, Sarıçam Belediye Başkanımız Bilal Uludağ, Feke Belediye Başkanımız Ahmet Sel, Pozantı Belediye Başkanımız Mustafa Çay, Karaisalı Belediye Başkanımız Sadettin Aslan, Saimbeyli Belediye Başkanımız Mustafa Şahin Gökçe’ye destek verenlere minnettarız. Belediye Başkanlarımızın da her zaman yanında ve hizmetindeyiz.”şeklinde konuştu.