Adana’ya yatırım yapılmamasına dikkat çeken Çetin,”Yıllardır Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yapan bir milletvekilinin son dakikada bakan yapılması, yerel seçimler öncesinde Adanalının gözünü boyamak demektir. Adanalı bunu yutmaz” dedi.

 

Ak Parti iktidarı boyunca Adana’nın hep geride bırakıldığını, fabrikaların kapattırıldığını, işsizliğin çığ gibi arttığına dikkat çeken CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Soner Çetin,”Şimdi yerel seçimler öncesinde Büyükşehir adaylarını bakan yaparak Adanalının tepkisini dindirmeye çalışıyorlar. Adanalı 10 yıldır kendisine ve şehrine yapılanı unutmadı. Seçim sandığı önüne konduğunda bu oyunu bozacaktır” diye konuştu.

 

Kayserili ve MHP’li olduğunu söyleyen bir vatandaş da toplantıda yaptığı konuşmada, CHP Aday Adayı Soner Çetin’in yaptığı çalışmaları başarılı bulduğunu belirterek,”Şimdiden kapı kapı dolaşarak, tüm elleri sıkmaya çalışıyorsunuz. Buraya her gelen seçildi ve bizi unuttu gitti. Sizin de bizi unutacağınıza inanmıyoruz. Adanalı olmanız, örgütten geliyor olmanız CHP’nin seçimlerde başarılı olmasının önünü açacaktır. Unutanı değil, unutmayan birisini destekleyeceğiz. Bu da siz olacaksınız ”şeklinde konuştu.

 

ADANA

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Soner Çetin, Seyhan ilçesine bağlı İstiklal Mahallesi Bakımyurdu Caddesinde bulunan Akdeniz Kıraathanesi’nde vatandaşlarla buluştu. Kıraathane girişinde davul zurna ile karşılanan Çetin’e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. CHP’li vatandaşların yanı sıra toplantıda Ak parti ve MHP tabanına da mensup vatandaşların olması dikkat çekti.

Adana’nın Ak Parti iktidarında sahipsiz bırakıldığına dikkat çekerek konuşmasına başlayan CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Avukat Soner Çetin, bir zamanlar sanayi kenti olan Adana’da artık fabrika bacalarının tütmediğini, servis araçlarının kalabalık olmasından görülmeyen caddelerin bugün işsiz insanlarla dolu olduğuna işaret etti. Adana’nın pamuk ağalarıyla ünlü olduğu yılların çok geride kaldığını hatırlatan Çetin,”Adana yatırım yapılmayan kent haline dönüştürüldü. Adana işsizlikte birinci sıraya yükseldi. Hükümetin bunlarda büyük faktör olduğu biliniyor. Peki, yerel yönetimlerin bu işte suçu yok mu? Tabii ki var. Yerel yönetimler, Adana’yı cazibe merkezi haline getirecek hiçbir iş yapmadılar. Yatırımcıların önünü açmadıkları gibi gelen yatırımcıları kaçırtmak için her şeyi yaptılar. Adana sahipsiz bırakıldı. Belediyelerde meydana gelen olaylar yüzünden halk temiz bir yönetime hasret kaldı. Biz bu sahipsizliğe dur demek, Adana’ya yatırım yapılmasına ön ayak olmak, halkın dertlerini sona erdirecek projeleri hayata geçirmek için yola çıktık. Bu yolda sizleri de yanımızda görmek ve beraber iktidarı ele geçirmek istiyoruz.”dedi.

“BAKANLIKLA GÖZ BOYUYORLAR”

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Avukat Soner Çetin, İstiklal Mahallesi Akdeniz Kıraathanesi’nde yıllardır Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yapan bir milletvekilinin son dakikada bakan yapılması da eleştirdi. Çetin,”Yanında yer alan bir danışmanını Adana Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına hazırlamak için yerel seçimler öncesinde Adanalının gözünü boyamak için Bakan yaptı. Bu zat daha önce hep yanındaydı. Hep milletvekiliydi. Adana’ya hangi hizmeti gerçekleştirdi? Adana’ya hangi yatırımın yapılmasına ön ayak oldu. Şimdi bakan yaptılar. Geçmişte ne yaptı ki bakanlığında Adana’ya hangi hizmeti verecek. Bu göz boyamaktır. Adanalıyı kandırmaktır. Ancak Adanalı bunu yutmaz. Şimdi yerel seçimler öncesinde Büyükşehir adaylarını bakan yaparak Adanalının tepkisini dindirmeye çalışıyorlar. Adanalı 10 yıldır kendisine ve şehrine yapılanı unutmadı. Seçim sandığı önüne konduğunda bu oyunu bozacaktır” diye konuştu.

AK PARTİLİ VE MHPLİ VATANDAŞLAR DA

DESTEK VAADİNDE BULUNDU

Toplantı esnasında Akdeniz Kıraathanesi’nde MHP ve Ak Parti’ye mensup vatandaşlarda konuşma yaptı. CHP’li vatandaşların yanı sıra bu kişilerin de konuşmalarında CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Soner Çetin’e destek verdiği gözlendi. Kayserili ve MHP’li olduğunu söyleyen bir vatandaş da toplantıda yaptığı konuşmada, CHP Aday Adayı Soner Çetin’in yaptığı çalışmaları başarılı bulduğunu belirterek,”Şimdiden kapı kapı dolaşarak, tüm elleri sıkmaya çalışıyorsunuz. Buraya her gelen seçildi ve bizi unuttu gitti. Sizin de bizi unutacağınıza inanmıyoruz. Adanalı olmanız, örgütten geliyor olmanız CHP’nin seçimlerde başarılı olmasının önünü açacaktır. Unutanı değil, unutmayan birisini destekleyeceğiz. Bu da siz olacaksınız” şeklinde konuştu.