Toplantıya katılan bir kadının, belediyeye yapılan silahlı saldırıyı kastederek “Size yapılan saldırı bize yapılmış demektir” demesi alkışlarla karşılandı.

TURUNÇ REÇELİ VE ÇİÇEKLE TEŞEKKÜR

Bazı talep ve önerilerin dile getirildiği 2015 yılının ilk Halk Günü’nde muhtarlar adına söz alan Salbaş Yeni Mahalle Muhtarı Mustafa Evren, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e “Bütün muhtarlar arkanızdayız. Dik durduğun, eğilmediğin için sana teşekkür ediyoruz” deyince alkışlarla karşılandı. Turunç reçeli yaptığını belirterek Başkan Çetin’e hediye eden Nihal Karacan adlı vatandaşın, “Size yapılan bize de yapılmış demektir” diye konuşması da yine alkışlarla karşılandı. Bir okulun aile birliği üyesi kadınlar da “Okul bahçesindeki düzenleme” için Başkan Çetin’e çiçek verdiler.

ÜÇ SAAT İÇERİSİNDE CEVAP VERİLECEK

Bir vatandaşın, oturduğu mahalledeki bir sorunu aktarırken “Dilekçe verdim ama cevap bile alamadım” diye şikâyetçi olması Başkan Soner Çetin’in tepkisine neden oldu. Üç hafta önce verildiğini öğrendiği dilekçeden o anda haberdar olduğunu belirten Çetin, “Ben bugün, bu saatte bu talebi öğreniyorum. Tabii konunun bana kadar gelmeden çözülmesi gerekirdi. Ama buradan açıkça tüm çalışanlarımızı uyarıyorum: Hangi konuda ve hangi sorunla ilgili olursa olsun vatandaşımızın getirdiği o dilekçeye 3 saat içinde mutlaka cevap verilecek. Vatandaş da bilecek ki kendisiyle ilgileniliyor.

PAZARTESİ GİDİP SORUNU ÇÖZECEKSİNİZ

Çevre düzenlemesi, jeneratör, güvenlik kamerası, park yapımı ve peyzaj gibi konularda okulların aile birliği üyeleri ve öğretmenlerinden gelen taleplerin varlığı dikkati çekerken Gönül Ferhat Baykara İlkokulu’ndan üç annenin dile getirdiği soruna Başkan Soner Çetin’in yaklaşımı da alkışlarla karşılandı. Başkan Çetin, Park Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli bir yetkiliye o anda “Pazartesi günü sözü edilen o yere gidip tespiti yapacak ve sorunu bir şekilde çözeceksiniz” diye talimat verdi. Talimatın ardından sorunu dile getiren kişiye seslenen Çetin, “Eğer pazartesi günü gelmezlerse haberim olsun” dedi.