Gezi esnasında yağan yağmur bile CHP Aday Adayı Soner Çetin’i durdurmaya yetmedi. Yeni çıkan Büyükşehir Yasası’nı köylülere anlatan Çetin,”Artık sizler de Büyükşehirlisiniz. Bu yüzden söz yetki ve karar da etkin olmalısınız” dedi.

YEREL SEÇİM SINAVDIR

Köylülerin büyük ilgi gösterdiği geziye CHP Ceyhan İlçe Belediye Başkan Aday Adayları Kasım Kara ile Volkan Konar da eşlik etti. Yerel seçimlerin genel seçim için bir sınav niteliği taşıdığını söyleyen CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday Adayı Av. Soner Çetin,”Genelde iktidara gelmenin yolu yerel seçimlerden geçer. Bizler yerelde CHP bayrağını göndere çekerek, genel seçim için partimizin iktidara gelmesi için mücadele edeceğiz ”şeklinde konuştu.

HERKESİN OYUNA TALİBİZ

Yalnızca CHP’lilerin değil, tüm siyasi kesimlerin oylarına talip olduklarını vurgulayan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Av. Soner Çetin, “Biz yalnızca partililerimize değil, Adanalılara hizmet vermek için yola çıktık. Bu yüzden tüm Adanalıların oylarına talibiz. Yerel sorunları ancak temiz yönetim gösterecek, projeleri olan genç ve dinamik bir aday çözer. Biz bu göreve talibiz. Adanalıların hepsinin desteğini istiyoruz. “diye konuştu.

 

ADANA

Önceki gün yağan gök gürültü yağmurlar bile Cumhuriyet Halk Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Av. Soner Çetin’i durdurmaya yetmedi. Çetin, Ceyhan ilçesine bağlı Yeşilbahçe,  Sarıbahçe,  Yeşildam, Çatalhöyük, Akdam, Camızağalı ve Yeşilova köylerini gezerek, vatandaşlarla kucaklaştı. CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Soner Çetin’in gezisine CHP Ceyhan İlçe Belediye Başkan Aday Adayları Kasım Kara ile Volkan Konar’la CHP Ceyhan ilçe yöneticileri de eşlik etti.

 TBMM’de Büyükşehir Yasası’nın geçmesiyle görev alanının genişlediğini söyleyen CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Av. Soner Çetin, köylülerin de artık söz yetki karar mekanizması içerisinde yer almaları gerektiğini söyledi. Adanalı olmayan bir belediye başkanının sorunlara çözüm bulamayacağına dikkat çeken Çetin,”Bu yüzden oy verdiğiniz adayın niteliklerini iyi inceleyin. Yerel sorunları çözecek kişi, gerekli bilgi ve beceriye sahip olmalıdır. Belki tarafı olduğunuz siyasi partinin adayı bu iş için yeterli olmayabilir. Bu yüzden diğer siyasi partilerin adaylarına oy vermekten imtina etmeyin. Biz Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine talibiz. Bu doğrultuda da desteklerinizi bekliyoruz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Genç, dinamik yapımızla, projelerimizle Adana sevdası ile yola çıktık. Halkımızın bize teveccüh göstereceğine inanıyoruz” dedi.

AKDAMLILAR TİGEM’DEN ŞİKÂYETÇİ OLDU

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adayı Avukat Soner Çetin, bu arada köylerin sorunları hakkında bilgi aldı. Akdam Köylüleri, köy arazisinin çoğunluğunun hazine arsası şeklinde gösterilmek istenilmesi nedeniyle, yaşam haklarının ellerinden alınmak istediğini öne sürdü. “45 bin dönümlük alan TİGEM tarafından sahiplendi. Bizim köyümüz daha önce vardı. Şimdi köyümüzü sanki yeni kurulmuş gibi göstermek istiyorlar. TİGEM tapu kadastro çalışmaları esnasında köyümüzü bile hazine arazisinin içerisinde gösterdi. Bu yüzden bir çivi bile çakamıyoruz. Tarlalarımız yok pahasına elimizden alınmak isteniliyor. Bu olayı defalarca dile getirmemize rağmen hala bir çözüm bulunamadı” şeklinde konuşan köylüler sorunlarını dile getirdi.  CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Soner Çetin’de,”Köylülerimizi ziyaret ederken, sırça köşkten halkı idare etmeye çalışanların beceriksizliğini bir kez daha gördük. Bu durum üzüntü verici.  İşte bu sorunların çözümü için doğru adaylara, oylarınızın kıymetini bilerek destek vermelisiniz” diye konuştu.

BÜYÜK İLGİ GÖSTERİLDİ

Gezi esnasında ilk kez bir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ile görüşmenin mutluluğunu yaşayan köylü vatandaşlar, CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Soner Çetin’e büyük ilgi gösterdiler. Çetin ve beraberindekileri ağırlamak için birbiriyle yarış eden köylü vatandaşlar, konuklarına bol bol sıkma, ayran, börek ikram etti.

CHP’nin yerel iktidarı ele geçirerek, genel seçimlerde başarılı olacağının altını çizen CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday Adayı Soner Çetin, yerel seçimlerin genel seçim için bir sınav niteliği taşıdığını söyledi. Çetin, ”Genelde iktidara gelmenin yolu yerel seçimlerden geçer. Bizler yerel de CHP bayrağını göndere çekerek, genel seçimlerde partimizin iktidara gelmesi için mücadele edeceğiz. 60 yıldır iktidara gelemedik. Buna rağmen dünyanın hiçbir yerinde böylesine dimdik ayakta durup, ülkenin çimentosu niteliği taşıyan başka bir siyasi parti bulamazsınız. Ancak bu dönem çok farklı olacak. CHP önce yerelde iktidara gelecek. Sonra yerel yönetimlerde gösterdiği başarı ile genel seçimlerde iktidara koşacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler yerel seçimlerden zaferle çıkarken, genel seçimler için halkımızın umudu olacağız.”şeklinde konuştu.

“ZAFER ÇALIŞMAKLA KAZANILIR”

Sarıbahçe Köyünde oturan Mehmet Ali Şahbaz isimli bir CHP’li yıllarca mücadele etmelerine rağmen, başarılı olunamamasının nedeninin gerektiği kadar çalışmamak olduğunu öne sürdü. Şahbaz,”Sizlerin bu üstün gayretli çalışmalarınızla CHP’nin yerel de ve genelde iktidara geleceğine olan inancımız tamdır. İlk kez köyümüze bir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı geliyor. Bu durum bile bizleri mutlu etmeye yetiyor. Bu yöndeki çalışmaları gördükçe, iktidarı yakalayacağımız için seviniyoruz” diye konuştu.

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Soner Çetin’de,”Bizler aday adayları olarak mahalleleri, ilçeleri, köyleri gezerken en büyük desteği vatandaşlarımızdan görüyoruz. Sizler de iktidar için üzerinize düşen görevi yerine getirmelisiniz. Doğru adaylar etrafında birleşerek, CHP’nin yerel ve genel seçimlerden başarıyla çıkmasının mimarı olacaksınız. Elele vererek başarıyı yakalayacağız. Bizler çalışmaktan hiç yılmayacağız. Sizlerle bütünleşerek, CHP bayrağını göndere dikeceğiz” şeklinde konuştu.

Yalnızca CHP’lilerin değil, tüm siyasi kesimlerin oylarına talip olduklarını vurgulayan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Soner Çetin, “Biz yalnızca partililerimize hizmet vermeye değil, Adanalılar için yola çıktık. Bu yüzden tüm Adanalıların oylarına talibiz. Yerel sorunları ancak temiz yönetim gösterecek, projeleri olan genç ve dinamik bir aday çözer. Biz bu göreve talibiz. Adanalıların hepsinin desteğini istiyoruz. “diye konuştu.