Hafta sonu Sucuzade, Dağlıoğlu, Şehitduran ve Ziyapaşa mahallelerindeydi. Esnafı işçiyi, çiftçiyi dinledi, açılış yaptı. Bir zamanlar CHP’nin giremediği mahallelere şimdi o davet üzerine gidiyor, kadınlarla, gençlerle buluşuyor, yaşlılarla kucaklaşıyor.   Çetin, ayrıca Yüreğir ve 100. yıl Cemevi’ndeki aşure etkinliğine de katıldı.

CHP’Lİ OLMAYANLAR DA ‘ÇETİN’ DİYOR

İlçeleri, köyleri, beldeleri gezen, sivil topum örgütlerini ziyaret eden Çetin’in, ev toplantıları da devam ediyor. Çetin’in ev ziyaretleri zaman zaman sokağa taşıyor, açık hava toplantılarına dönüyor. CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı adayı Soner Çetin, durmak bilmiyor. Gitti her yer de partili, partisiz her kesimin de büyük ilgisiyle karşılanıyor. CHP’ye oy vermeyenler de Çetin’e destek sözü veriyor.

YOKSULLUĞUN EN AĞIR BEDELİNİ KADINLAR ÖDÜYOR

Kadınlar, gençler, işçiler köylüler, işsizliler, öğrenciler, emekliler umutlarını ona bağlamış durumda. Hafta sonu yaptığı gezilerinde de esnafın, kadınların derdini dinledi. Avukat Soner Çetin, ev ziyaretlerinde, yoksulluğun en ağır bedellerini kadınların ödediğini belirterek, “Kadınlarımız için önemli projelerimiz var. Kadın istihdamına ağırlık vereceğiz. Biz şiddet gören, mağdur olan kadınlarımıza da, engelli ve yoksullarımıza da sahip çıkacağız. Kadınların desteğini almayan hiç kimsenin başarı şansı yoktur. Oysa en büyük desteği kadınlardan alıp seçilenlerin büyük çoğunluğu onları yok saymıştır. Biz, bu onurlu yolda kadınlarımızın desteğiyle aydınlığa yürüyeceğiz” diye konuştu.

ÇETİN’E SİYASET TÜCCARLARI DIŞINDA KİM KARŞI ?

Mahalle sakinleri, Soner Çetin’ yakından izlediklerini ifade ederek, “1989 yılından bu yana  CHP hep kaybediyor. Soner Çetin gibi gece-gündüz demeden çalışan, halkın arasında olan, insanlara tepeden bakmayan, dürüst, genç isimlerle CHP Adana’yı neden almasın? Biz, kendisine inanıyoruz, güveniyoruz ve sonuna kadar arkasındayız. Kendisini içimizden biri gibi görüyoruz. Kardeşimiz, evladımız gibi görüyoruz onu. Biz merak ediyoruz; Acaba Soner Çetin’e karşı olan kim var? Onun adaylığına kim karşı olabilir? Yılarca CHP’ye seçim kaybettiren siyaset tüccarları dışında ona karşı olan bir tek isim çıkacağını düşünmüyoruz ve inançla, umutla onun adaylığını bekliyoruz” dedi.

Adana’nın dört bir yanında Soner Çetin rüzgarı esiyor. Partili, partisiz her kesim aynı isim etrafında kenetlenmiş durumda. Kentin ilçelerinden, köylerine ve varoşlarına kadar her yerde Soner Çetin’e destek mesajları veriliyor, onun ismi konuşuluyor.

ADANA’YI EGEMENLERİN OYUNCAĞI OLMAKTAN KURTARACAĞIZ

Çetin, gittiği her yerde partisi için oy isterken, aday gösterilmesi halinde görülmemiş bir farkla Adana’daki yerel seçimleri zaferle taçlandıracaklarını söyledi.

Çetin, “Bu kenti icazetle yönetenlerden, bir avuç egemen ve işbirlikçinin oyuncağı olmaktan, ranttan, kirlenmiş siyasetten, hizmet ayrımcılığından biz kurtaracağız. Biz, böyle onurlu bir görev için yola çıktık” diye konuştu.