Adana Valiliği’ndeki resmi törenin ardından 23 Nisan kutlamalarının yapıldığı Uğur Mumcu Alanı’na Vali Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile birlikte yürüyerek gelen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, makamında özel Gündoğdu Okulları’ndan öğrencilerle bayramlaştı. Sınıf öğretmeni Gülay Akçan’ın öğrencilerinin söylediği Vardar Ovası türküsüne eşlik eden Başkan Çetin çocuklarla fotoğraf çektirdi.

 

MEŞALELİ BAYRAKLI YÜRÜYÜŞ

 

23 Nisan etkinlikleri için öğleden sonra K.Evren’deki semt pazarındaki şenliğe katılan Başkan Soner Çetin, akşam saatlerinde T.Özal Bulvarı’ndaki Gökkuşağı Kavşağından hareket eden fener alayına katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler bulunan binlerce kişiyle birlikte K.Evren Bulvarı’ndaki kapalı semt pazarına kadar yürüyen Başkan Çetin, burada yaptığı konuşmada “Ne 23 Nisan sıradan bir gün ne de 1920 sıradan bir tarihtir. Özgürlüğe ve kardeşliğe giden yolun ilk adımıdır” dedi ve Nazım Hikmet’in şiiriyle çocuklara seslendi:

 

BİR GÜNLÜĞÜNE DEĞİL AMA

 

“Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne / Allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar” diyor büyük şair. Oynasınlar… Büyük Atatürk de çocuklara veriyor 23 Nisan 1920’yi, “Oynasınlar türküler söyleyerek yıldızların arasında” diye.  Evet, dünyayı vermeliyiz çocuklara, siyah-beyaz, Afrikalı, Asyalı, Avrupalı. İster mavi gözlü, ister esmer, ister sarışın…Dünyayı çocuklara verelim / bir günlüğüne değil ama…