Cumhuriyet Halk Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Soner Çetin, Çukurova Vanlılar Derneği’nin açılışına katıldı. Çetin, Adana’da sağlayacakları toplumsal barışın dünyaya örnek olacağı konusunda iddiasını tekrarladı. 
Adana’ya gelen vatandaşların Türkiye’nin mutlaka bir yerden geldiğine dikkat çeken Çetin, “Herkes bir yerlerden Adana’ya gelmiş. Tarihin en büyük iç göçünü Adana almış. Yerel yönetimler ülkenin içerisinde bulunduğu durumu kavrayamamış, göçü hesaplayamamış, yeni imar planlarıyla yerleşim birimleri oluşturulmamış, okullar kurulmamış, sağlık hizmetleri verecek kurumlar yapılandırılmamıştır. Üstüne üstlük hiçbir devlet yatırımı yapılmadığı için teşviklerden faydalanılamamış, Adana kaderine terk edilmiştir.” diye konuşarak Adana’nın içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.
Adana’nın Türkiye’ye örnek olacak bir kültürel mozaik yapısı bulunduğunu hatırlatan Cumhuriyet Halk Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Soner Çetin, vatandaşların birlik ve beraberlik duygusuyla yaşaması için sosyal belediyecilik ilkelerinin hayata geçirilmesinin yeterli olacağını söyledi. Çetin, “Toplumsal barışı sağlayıp, Adana’yı dünyaya örnek göstereceğiz” dedi. Vatandaşlar arasında ayrım yapılmadan belediye hizmetlerinin verilmesi halinde tüm sorunların ortadan kalkacağına inandığını kaydeden CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Soner Çetin, “Yıllardır bu kenti yönetenler vatandaşlar arasında uçurum meydana getirmek için elbirliğiyle uğraşmışlar. Bizim yönetimimizde ise kardeşliğin temelini oluşturacak hizmetlere öncelik vereceğiz. Bu kötü gidişatı durdurmak bize nasip olacaktır” şeklinde konuştu. 
Kültürel zenginliğin Adana için büyük şans olduğunu öne süren Cumhuriyet Halk Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Soner Çetin, “Bu şans maalesef bugüne kadar yeterince değerlendirilememiş, üstelik vatandaşlar arasında uçurum yaratılmıştır. Biz bu uçurumları ortadan kaldırarak birlik ve beraberliğin en güzel örneğini tüm Türkiye’ye gösterip, kardeşçe bir arada yaşayacağız” diye konuştu.