Her cuma olduğu günü Halk Günü’nde yine bürokratlarını da yanına alarak halkla görüşen Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sadece belediye görevlileriyle değil, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla birlikte çalıştıklarını anlattı. Toplantıda birkaç sorun dışında genellikle teşekkür ve övgülerle karşılaşan Başkan Çetin, “Mesai kavramı olmadan, gece gündüz ve hep birlikte 7/24 Çukurova’nın emrinizdeyiz. Çukurova’da sorun bırakmayacağız. Yakında öyle bir noktaya geleceğiz ki Halk Günleri sadece çay kahve içip sohbet edeceğimiz günlere dönüşecek“ diye konuştu.

SABIRLA SORUN ÇÖZECEKSİNİZ

Geçtiğimiz cuma günü Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Halk Günü’nde Şenay Arıgirici adlı öğretmenden gelen bir eleştiri dikkati çekti. Arıgiricinin, yeğeni Ece için Çukurova Belediyesi Gülen Yüzler Semt Kreşini ziyaret ettiğini, çok güzel bir ortamla karşılaştığını ancak bir görevlinin olumsuz yaklaşım gösterdiğini söylemesi üzerine Başkan Soner Çetin, konuyu araştıracağını belirtti ve “Çukurova Belediyesi’nde kim,  hangi görevde olursa olsun güler yüzle, mesai kavramı olmadan çalışacak ve işini çok iyi yapacak. Hesabını da çalışmasını da bu ilkelere göre yapacak” diye konuştu. 

“YOL KÖTÜ, SOKAK KİRLİ DİYEN?”

Sosyete Pazarı esnafının, “Çatı onarıldı; artık su akmıyor” diyerek teşekkürünü dile getirdiği, öğretmen Asuman Geyikçioğlu’nun Atatürk armalı özel masa süsü armağan ettiği, Hasan Arıkan adlı yurttaşın, “Büyükşehir’in görevi ama biz sizi biliriz, sizden çalışma yapmanızı rica ediyoruz” dediği Halk Günü’nde fazlaca bir sorun dile getirilmemesi üzerine Başkan Soner Çetin, “Yolum bozuk, parklar kötü, çöpüm alınmıyor, diyen var mı?” diye sordu, kimseden ses çıkmayınca da “Öyle çok çalışacağız ve öyle bir zaman gelecek ki Halk Günleri’nde sadece çay kahve içerek sohbet edeceğiz” diyerek toplantıyı bitirdi.