Bir gazete haberine “Bizi yolumuzdan kimse döndüremez” diyerek tepki gösteren Çetin, “Kokuşmuş düzenin çarkları, hesabınızı bozmaya geldim” diye seslendi, “Bu saldırıya en iyi cevabı Adana basını vermiştir” dedi. Konuşması alkışlarla karşılanan Çetin’e hem övgü yağdı hem de bolca teşekkür geldi.

HALK GÜNÜ CESARET İSTER, YÜREK İSTER

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin 17. Halk Günü’ne “Halk Günü’müzü duyup da uygulayanlar olduğu kulağıma geliyor, mutlu oluyorum” diyerek başladı ve “Halkın karşısına her hafta çıkmak cesaret ister, yürek ister” dedi. Başkan Çetin, bir ulusal gazetenin bölge ekinde çıkan asfalt ihalesiyle ilgili haberi kastederek “Bütün ihaleleri halkın gözü önünde yapıyoruz. İhalelerimize katılan firma sayısının çokluğu özgür, şaibesiz ve temiz ihaleler yaptığımızın en somut göstergesidir” diye konuştu.  

“BU BELEDİYEDE KİMSE ÇİĞ ET YEMEZ”

Sözlerine “Bizim bu duruşumuzdan, arı kovanına çomak sokmamızdan rahatsız olanlar çıkacaktır. Ahlâka ve hukuka aykırı iş yapan ne kadar insan varsa onlarla mücadele etmek bizim boynumuzun borcudur” diye devam eden Çetin, kendisini sık sık ‘Şurada yol bozuk, kötü’ diye uyaranlar olduğuna dikkat çekti. Çetin, “2 Ekim’deki asıl ihaleye kadar İhale Kanunu’nda yer alan 21. maddeden yola çıkarak açık pazarlıkla kısmi ihale yaptık. Mevcut talan düzenine ‘dur demişiz.  Arının kovanına çomak sokmuşuz. Suçumuz bu. Biz bu yola başımızı koymuşuz. Bu belediyede kimse çiğ et yemediğinden kimsenin karnı ağrımaz. Kimse ‘şu işi çıkar karşılığı yaptırdım’ diyemez. Derse, o görevliyi savcılığa ben veririm” dedi.

“YILANLARA ÇIYANLARA SESLENİYORUM”

Çetin, ihale ve dürüst çalışma konusunda çok duyarlı olduğunu vurgularken “Kokuşmuş düzenin çarklarına sesleniyorum, yılanlara, çıyanlara sesleniyorum” dedi ve şöyle devam etti: Hesabınızı bozmaya, adam gibi belediye başkanlığı yapmaya geldim. Ne yapacaksanız mertçe, erkekçe yapın yapacağınızı. O yılanlar, o çıyanlar beni anlamaz ki, anlasalar zaten ben ben olmam ki...” Çetin konuşmasının bu bölümünü “Bu saldırıya en iyi cevabı Adana basını vermiştir, aslanlar gibi sahip çıkmışlardır kardeşlerine” diyerek noktaladı.

“MÜDÜRLERİNİZİN HEPSİ ÇOK MÜTEVAZI”

Konuşması ve çeşitli sorulara verdiği yanıtlar sık sık alkışlarla kesilen Başkan Soner Çetin’e bir övgü de eski Emniyetçi Ali Gürbüz’den geldi. Emlak sorununun hemen çözüldüğünü ifade eden Gürbüz, “Müdürlerinizin hepsi çok mütevazı, halkla arkadaş gibi görüşüyorlar. Teşekkür ediyorum” derken şair olduğunu belirten Fuat Durmaz, “Böyle bir toplantıyı ilk kez görüyorum, tam da partinizin felsefesine uygun” diyerek Çetin’i kutladı. Nihal Karacan adlı vatandaş bir hafta önce dile getirdiği park sorunu hemen çözüldüğü için teşekküre geldiğini belirtirken seyyar esnaf Nevzat Yılmaz da Soner Başkan’dan umduğu yanıtı aldı: Tezgahında evine ekmek götüren esnafa engel olmaz, çözüm buluruz...