Sosyal Demokrasi Vakfı'nın Adana'da açtığı 9 dersten oluşan Sosyal Demokrasi Okulu'nun sertifika töreni, CHP Adana İl Başkanı Emrah Kozay, Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, SODEV Adana Temsilcisi Halit Atik ve SODEV yöneticilerinin katılımıyla Adana Baro Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Okulun yeni dönem mezunlarına sertifikaları verildi. SODEV İl Temsilcisi Dr. Halit Atik, başarılı bir eğitim süreci geçirdiklerini belirterek, Sosyal Demokrasi Okulu'nun temel anacının özellikle gençlere toplumsal meselelere sosyal demokrat bakış açısını kazandırmak ve geliştirmek olduğunu kaydetti.

EĞİTİM 9 DERSTEN OLUŞTU

17 Mart ile 21 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen ve 9 dersten oluşan eğitimde Ercan Karaş, Doç. Dr. İhsan Kamalak, Prof. Dr. Mahir Füsunoğlu, Prof.Dr. Ayşegül Yılgör, Aydın Cıngı, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Prof. Dr. Fethi Açıkel, Rahmi Aşkın Türeli ve Haşmet Biçer tarafından  ”Sosyal Demokrasinin Doğuşu ve Gelişimi”, “Türkiye'de Sosyal Demokrasinin Kökenleri ve Gelişimi, “Sosyal Demokrasi, İnsan Hakları, Cinsiyet Eşitliği”, “Sosyal Demokrasi'nin Bugünü, Geçmişi ve Yarını”, “Sosyal Demokrat siyaset ve Örgüt Anlayışı”, “Sosyal Demokrat Ekonomi Politikaları”, “21. Yüzyılda Sosyal Demokrasi, Olanaklar, Kısıtlılıklar”, “Sosyal Demokrasi, Sosyal Devlet ve Kamu Politikaları”, “Yerel Yönetimler, Kent Konseyleri, Sosyal Demokrasi” başlıklı dersler verdi.

OKUL DEVAM EDECEK

Yeni bir Sosyal Demokrasi Okulu dönemini daha geride bırakarak mezun vermekten mutluluk duyduklarının altını çizen SODEV Adana İl Temsilcisi Dr. Halit Atik, SODEV'in Sosyal Demokrasi Okulu ve Yerel Yönetimler Okulu'nun dikkate değer başarıları arasında olduğunu hatırlatarak, “Katılımcılara tarihi, temel değerleri, evrimi, siyaset, demokrasi, devlet, ekonomi, sosyal adalet, barış anlayışı gibi konularda bilgilendirmek ve sosyal demokrat kadrolar yetişmesine katkılar sağlamak için SODEV tarafından oluşturulan okulumuz çalışmalarını başarıyla yürütüyor ve devam edecek. Bir dönem daha başarıyla bitirmekten dolayı mutluyuz. CHP İl Başkanımız Emrah Kozay ve Seyhan İlçe Bakanımız Abeydullah Kolcu'ya bu güzel günümüzde yanımızda oldukları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.