Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda devam eden 2019 bütçe görüşmelerinde sözleşmeli personelin sorunlarını dile getirdi.

Daha önceki konuşmasında bütçenin halkı ilgilendirmediğini ve vatandaşın hiçbir sorununa çözüm üretmediğini belirten Dr. Şevkin, bu kez sayıları 300 bini bulan ve 4/B’li olarak nitelendirilen sözleşmeli çalışanlara verilen sözü hatırlattı.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL İŞ GÜVENCESİ İSTİYOR

Kamu kurumlarında sözleşmeli olarak çalışan ve 4/B'li olarak nitelendirilen 300 bin insana verilen kadro sözünün yerine getirilmediğini vurgulayan Dr. Şevkin, “Yüzbinlerce sözleşmeli personel kadroya geçmek için beklemektedir. Çeşitli zamanlarda kadroya geçişle ilgili taleplerini yüksek sesle dillendirmeye, seslerini duyurmaya çalışan ve sendikaların desteğini alan 4/B'li sözleşmeli personel bir an önce iş güvencesine kavuşmalıdır” dedi.

AİLELER MAĞDUR!

2011 seçimlerinde 230 bin 4/B'liye kadro verilmişken o tarihten bu yana işe alınan sözleşmeli personele neden kadro verilmediğini sorgulayan Dr. Şevkin, kabine üyelerine dönerek, “Ayrıca 4/B'li personelin eş durumundan tayin konusunda mağduriyetlerinin giderilmesi için de yeni bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?” sorusunu yöneltti.