Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, esaretin reddi, boyunduruğun defi, köleliğin, bağımlılığın tarihe gömülmesi ve kahramanlığın destansı bir sonucu olduğunu belirtti. Başkan Hüseyin Sözlü, “94 yıl önce Türk Milleti’nin varlığına kast eden emperyalist mihraklara ve taşeronlarına Dumlupınar’da acı ve kati bir ders verilmiştir. 30 Ağustos’ta doğan zafer şafağı, yurdumuzun tarihini, kaderini ve akıbetini aydınlatmıştır” dedi.
‘MİLLET İRADESİ ŞAN VE ŞEREFLE DÜNYAYA İLAN EDİLDİ’
30 Ağustos’un milli mücadelede her bakımdan Türk Milleti’nin yaşama kararlılığını ve bağımsızlık tercihini vicdanlarda bayraklaştırdığını, bu doğrultuda millet iradesinin şan ve şerefle dünyaya ilan edildiğini vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, “İstiklalin meşalesi, milletimizin azim ve inancıyla tutuşturulmuş, Cumhuriyet’in müjdesi bu şekilde verilmiştir. 26 Ağustos 1922 sabahı başlayan Büyük Taarruz, son vatanımızın ne pahasına olursa olsun teslim edilmeyeceğinin tescili ve Türk Milleti’nin kendi yazgısına yalnızca kendisinin yön vereceğinin kesin beyanıdır” diye konuştu.
‘MİLLİ MÜCADELE HER YÖNÜYLE GELECEK NESİLLERE AKTARILMALI’
Kurtuluş Savaşı’nın sebep ve sonuçları ile birlikte muhterem anıları yaşatılarak gelecek nesillere her yönüyle aktarılması gerektiğinin altını çizen Başkan Sözlü, şöyle konuştu:
“30 Ağustos Zaferi’nden birliğimize, dirliğimize ve hayat hakkımıza göz koyan gafiller mutlak anlamda ders ve ibret çıkarmalıdır. Bu itibarla Türk Milleti’nin tarihi zaferlerinin yıldönümünde hayale kapılıp, ayrı toprak, yanlışa düşüp ayrı bayrak, ihanete girip ayrı devlet peşinde olanlar, geçmişin kudretinden lazım gelen mesajları mutlaka almalıdır. Yedi düvele eğilmeyen kutlu millet, varlığının etnik bölücü heveslere geçit vermesi ve bir avuç kendini bilmez bedbahtın şımarıklıklarına ve kanlı provokasyonlarına ortam açması, olmayacak duaya amin denilmesinden farksızdır”
‘PARÇALANACAK DEVLETİMİZ ASLA YOKTUR’
“30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle elde edilen muazzam zaferin 94’üncü yıldönümünde herkes bilmelidir ki; taksim edilecek vatanımız, ayıracak insanımız, peşkeş çekilecek değerimiz, çizilecek sınırımız, parçalanacak devletimiz asla yoktur ve olmayacaktır. Bunun hilafına atılacak her adım, yapılacak hem eylem ve içine girilen her kötü niyet, 30 Ağustos’un derin ve engin manasına çarpacak ve mahvolacaktır.”
“30 AĞUSTOS TÜRK ORDUSUNUN MİLLETİYLE BÜTÜNLEŞMESİNİN ESERİDİR”
“Unutulmamalıdır ki, 30 Ağustos zaferi Türk ordusunun milletiyle tam olarak birleşmesinin ve bütünleşmesinin eseri olarak hepimizin haklı gururudur. Kutsal vatanımızın varlığı ve bağımsızlığının dünyaya kabul ettirildiği 30 Ağustos Zaferi’nin 94’üncü yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları, büyük Türk Milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularıyla anıyoruz.”