Adana Riva Rixsos Otel’inde düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, hiçbir siyasi parti’nin temsilcisi olmadıklarını Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylarına projelerini anlatmak için böyle toplantılar düzenlediklerini söyledi. 

Kılçık, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün üç dönemdir Ceyhan Belediye Başkanlığını yürüttüğünü, konut alanında yapmış olduğu ucuz ve kaliteli konutlarla adından sıkça söz ettirdiğine dikkat çekerek “Sayın Sözlü, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğu için kendisini dernek olarak ağırlıyoruz” dedi.

Kılçık, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kentimizde yaklaşık 3 yıldır çok ciddi plan sorunu yaşıyoruz. Büyükşehir Belediye meclisinde 25 binlik planların tekrar revize edilmesi çok üzücü bir durumdur. Bir şehrin 25 binlik planı 50 yıllık plandır. Şehir merkezinde 1,5 milyon kişi yaşıyor. Şu an 25 binlik nazım imar planımız 6 milyon kişilik plandır. Bu kadar önemli plan üzerinde bir grup meclis üyesi çıkıp da, 'Şurasını değiştireyim' derse bu iş bitmez. 25 binlik planın tekrar gündeme alınması demek sürecin başına dönmek demektir. Bu da kentimize ve insanımıza çok ciddi sıkıntılar getirir. Şehir planları ihtiyaçlara göre yapılmalıdır. Şehrin plansızlığı eğitimden sağlığa tamamını etkiler. Bu planların bir an önce bitirilerek yatırımcının önünü açılması lazım. 25 binlik planlar tekrar meclis gündemine getirilirse ben bu meclisin meşruiyetini yitireceğini düşünüyorum. İvedilikle bu planların neticelenmesini bekliyoruz. Üç siyasi parti temsilcilerine burada görev düşüyor. Bu adaletsizliğin bir an önce bitmesini bekliyoruz." Şeklinde konuştu.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Ceyhan’da yapmış olduğu Ceyhunkent Toplu Konutları’ndan bahsederek, “Ceyhan’da yapmış olduğumuz 1. Ceyhunkent Toplu Konutları’nın ardından bölgemizde örnek olan 2. Ceyhunkent konutlarını da tamamlayıp ve hak sahiplerine teslim ettik. Şuanda 3. Ceyhunkent Toplu Konut inşasını yapıyoruz. Ceyhan’da konutlarımıza olan ilgi ve güven oldukça fazla. İlçemizdeki konut açığını bu yolla kapatmaya gayret ediyoruz” dedi.

Başkan Sözlü, Adana’da Kentsel dönüşüm diye yapılan kıyı boyu çalışmalarının kentsel dönüşüm olamayacağını da belirterek, “yıllardır Sinanpaşa’yı dönüştüremeyenler kıyı boyundaki portakal bahçelerine yaptıkları konutları kentsel dönüşüm olarak lanse ediyorlar. O kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşümdür” dedi.

Ceyhan’da TOKİ ile yaptıkları bir protokolün bulunduğunu da dikkat çeken Başkan Sözlü “Ceyhan’da yapılacak olan ketsel dönüşüm projesinde sona yaklaşıldı. Tüm gayretimiz hem müteahhitlerin ekmek yemesi, hem mal sahiplerinin mutlu olması hem de şehrin güzelleşmesi içindir. Ne müteahhitlerden ne de mal sahibinden bir beklentimiz olmamıştır. Müteahhit ve mal sahibini buluşturarak dört parsel yukarısını ada bazında birleştirip yeni ve çağın gereklerine uygun yerleşim alanları oluşturuyoruz. Bütün bunları yaparken şehrimizin tarihsel dokusunu da muhafaza etmeye gayret gösteriyoruz.” dedi.