Başkan Hüseyin Sözlü, Pozantı’da görev yapan muhtarlarla bir araya gelerek, yol, su, ulaşım ve altyapı hizmetleriyle ilgili bilgi aktardı, muhtarların sorunlarını dinledi, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Başkan Sözlü, “Söz veriyorum arazilerinizde ne kadar sulanması gereken saha varsa hepsine su vereceğiz. Pozantı’nın tüm köyleri kalkınacak, bütün alanlarda Pozantı’yı Allah’ın izniyle kalkındıracağız” dedi.

POZANTI’YA YAPTIĞIMIZ İŞLER, SİYASETİN KARŞILIĞI DEĞİL

Pozantı’ya verilen siyasetin karşılığı olmadığını ifade eden Başkan Sözlü, “Biz Pozantı insanının samimiyetine, samimiyetle cevap veriyoruz. Henüz bir yıllık Belediyeyiz, Türkiye’nin belki de en borçlu belediyesini devraldık. Metrodan dolayı yüzde 40 borçluyduk. ASKİ’nin yeniden yapılandırması devam ediyor ve bunun sonucunda gelirleri artıyoruz. ASKİ’yi öyle bir noktaya getireceğiz ki bütçesi iki kat artacak. Tüm Adana vilayetine açıldık. Bir yıldır Adana’nın her yerinde çalışıyoruz. ‘Alo’ dediğiniz yerde varız. Buna rağmen mazotta geçen seneye oranla yüzde 25 tasarruf etmişiz. Samimiyetimizi, size hizmet etme noktasındaki azmimizi gayretimizi ve rahmani çalışma üslubumuzu Allah rızası için görün ve hissedin” diye konuştu.

POZANTI, KİRAZIN TÜRKİYE’DEKİ EN ÖNEMLİ BÖLGESİ OLACAK

Arzum Pozantı’da kirazcılığın gelişmesi. Bu bölgenin kirazın Türkiye’deki en önemli bölgesi olması” diyen Başkan Sözlü, sözlerine şöyle devam etti: “Bunun için var gücümüzle çalışacağız. Pozantı refah toplumunun bir parçası olmalı. Pozantı’da İsviçre Alpler’inde yaşar gibi yaşayan vatandaşımız, geçim kaygısıyla Adana’nın kenar mahallelerinde ev arayarak, hayat mücadelesine orada devam etmek zorunda kalmamalı. Pozantı’yı Allah’ın izni ile kalkındıracağız. Bunu da size, Müslüman Türk milletinin evlatlarına hizmet etme şeferine nail olmak için yapıyoruz. Çağdaş demokrasilerde, seçtiğiniz adam sizin ayağınıza gelir, size hizmet eder. Biz de olması gerektiği gibi, size geliyoruz.”

TÜRK BELEDİYECİLİĞİNİN RONALDINHO’SU MUSTAFA ÇAY

“Brezilya’lı futbolcu Ronaldinho’yu Pozantıspor’a çağırsak gelir mi?” diye muhtarla soran Başkan Sözlü, muhtarlardan gelmez yanıtını alırken, “Ama Türk Belediyeciliğinin Ronaldinho’su Mustafa Çay Pozantı’da. Her zaman söylemişimdir, biz her gün Pozantı’ya gelemeyiz. Bizim olmadığımız yerde, Mustafa Çay Pozantı’nın Belediye Başkanı olmanın ötesinde, Pozantı’nın da Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Bu sözümüzden hiç pişman olmadık, Allah razı olsun. Biz hizmetin adıyız, biz kaynaklarımızı her zaman verimli kullanıyoruz, size anında hizmet vermek için çalışıyoruz” dedi.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu ise muhtarlara yapılan ve yapılacak olan yollarla ilgili bilgiler aktardı. Bekaroğlu, 2014 yılında yaklaşık 50 kilometre yolu programa alıp, ihalelerini yaptıklarını, 2015 yılı programına ise 36 kilometre daha yol aldıklarını söyledi.

Başkan Sözlü, muhtarlarla bir araya gemesinin ardından halkla buluştu, esnafı gezdi ve partisinin programına katıldı.

Başkan Sözlü’ye Pozantı ziyaretinde, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, MHP Adana Milletvekili Adayları, Adana Büyükşehir Belediyesi Bürokratları eşlik etti.