Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü; “Cumhuriyeti muhafaza ve müdafaa etmek boynumuzun borcudur” dedi.

CUMHURİYET BÜYÜK NİMET

Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Halkın hür iradesini ve bağımsızlığını referans alarak aziz milletimizin tercihini devletin yönetiminde temel yaparak demokratik hukuk devletini inşa eden, bu temel üzerinde yükselen çağdaş değerler manzumesi üreterek Cumhuriyet gibi büyük bir nimeti bizlere en değerli miras olarak devreden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

FİTNE SONUÇ VERMEYECEK

Başkan Sözlü “Hal böyle iken, kutlu mirası hoyratça ve hovardaca harcayan, dahası bu nimeti külfet bilen ve hatta bu mirasa ihanet eden, Türklüğe, Atatürk’e kin bileyen bazı zihniyetlerin varlığı da halkımızın dikkatini çekmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki, birlikte rahmete inanmış ecdadımızın kanlarıyla, canlarıyla sulanmış bu mübarek vatan topraklarında ayrılık tohumları yeşertme çalışmaları ve sonsuz kardeşlik ahdimizi fitne silahıyla bozma çabaları asla sonuç vermeyecektir.” diye konuştu.

CUMHURİYET KUTLU MİRAS

Başkan Sözlü, mesajını şöyle tamamladı:

 “Bu vesileyle ifade etmek isterim ki, ne kurduğu cumhuriyetle Türklüğü yücelten Atatürk’ten vazgeçeriz ne de bizlere emanet ettiği kutlu mirastan. Dolayısıyla Cumhuriyeti muhafaza ve müdafaa etmek boynumuzun borcudur. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyeti bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bütün kahramanları saygı ve minnetle yad ediyor, Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyor, bütün Adanalı, Ceyhanlı vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”