"ÜLKÜCÜ GELENEĞİN GEREĞİDİR"
Ülkü Ocakları Adana eski il ve ilçe başkanları kahvaltılı programda bir araya geldi. Programa MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy da katıldı. Ceyhan Ülkü Ocağı eski başkanı olarak programa katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü konuşmasında Ülkü Ocakları'nın geleneğinde Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren hassas konularla ilgili yapılan istişare toplantılarının büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

"ÜLKÜCÜ HAREKETİN ÖĞRETİLERİYLE HAREKET EDECEĞİZ"
Türkiye'nin kendi içerisinde ve çevresinde önemli olaylar yaşadığını ifade eden Başkan Sözlü, "Dost düşman hepsi birbirine karıştı. Bunları ayırt etmek noktasında muhakkak ki ülkücü hareketin temel öğreti noktasında öğrendiklerimizle dikkatli olmak, farkındalığımızı arttırmak durumundayız. Türkiye’nin kendi iç şartları gereği iktidara veya egemen güçlere karşı görüş ve fikir ayrılığımız olabilir.  Ama ülkemizin birliği ve bütünlüğü, Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısı, gelecekte bunu tehlikeye sokacak her türlü düşmanca hazırlığı görebilme feraseti, ileri görüşlülüğüne sahip olma durumundayız" diyerek milli birlik ve beraberliğin önemine değindi.

"MHP YOK EDİLMEK İSTENİYOR"
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin geçmişten bu yana ülke gündemi ile ilgili iktidara yaptığı uyarılarda haklılığının bugün herkes tarafından gözle görülür hale geldiğini belirten Başkan Sözlü, "MHP yedi düvelin Osmanlı'yı, Türk Milleti'ni parçalayıp bölüşmek istediği gibi Türkiye’nin gelecek siyasi yapılanmasında rol almak isteyen aktörlerin, dış güçlerin paylaşmak istediği yok etmek istediği bir  siyasi aktördür. MHP’nin yok edildiği gelecek planlamaları elbette bu planlamanın bizatihi sahipleri ve uygulayıcıları tarafından tercih edilmektedir. Onun için bu referandum süreci içerisinde MHP mensupları, camianın birliği noktasında dikkatli bir üslup kullanmalı, bizim için kutsalları arka arkaya sıralayarak, Devlet için, Millet için, Cumhuriyet için, Ülkemizin bekası için Evet diyen Sayın Genel Başkanımızın mesajını iyi anlamalı, hareketin birliği noktasında mütereddit davranmamalıdır. Tercihimiz dosdoğru partimizin ve Liderimizin yanında olmalıdır" dedi.