Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, belediye bürokratları ve danışmanlardan oluşan yaklaşık 50 kişilik grup iki gün boyunca anma törenlerinde bulundu, toplantılara katıldı. Etkinliklere katılan Adanalılar tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Sözlü, Hacı Bektaş Veli Türbesi’ni gezdi, incelemelerde bulundu.

BİNLERCE ADANALI ÜCRETSİZ TAŞINDI

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana’daki cemevlerinden ve bektaşi derneklerinden binlerce Adanalıyı Hacıbektaş ilçesine ücretsiz taşıdı. Adana’dan götürülen binlerce vatandaşın 3 gün boyunca konaklayacağı okul da Adana Büyükşehir Belediyesi’nce ayarlandı. Okul bahçesinde kurulan dev çadırda kalan Adanalılar, Adana Büyükşehir Belediyesi’nce sağlanan kumanyadan yedi, içme ve kulanma suyu hizmetinden yararlandı. Adana Büyükşehir Belediyesi, temizlik destek elemanlarıyla da, anma törenlerine katılanlara hizmet sundu.

ANADOLU TÜRKLÜĞÜ, ANADOLU MÜSLÜMANLIĞI ONLARIN BİZE MİRASI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nde gösterilen birlik beraberliğin çok önemli olduğunu ve ötekileştirmenin önüne set çekildiğini vurguladı. Başkan Sözlü, Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Anadolu’nun Türkleşmesine ve İslamlaşmasına önemli katkı koyduğunu söyledi. Başkan Sözlü, “Hacı Bektaş Veli, Anadolu’yu bize yurt eden, Anadolu’yu Müslümanlaştıran, Anadolu’yu Türkleştiren Erenlerin, Alperenlerin en büyüklerinden birisidir. Şahsen Sünni inanca sahip olmakla birlikte Anadolu’nun bizim vatanımız olması hususunda bir ömür harcayan Hacı Bektaş Veli’yi anmak ve burada buradaki kardeşlik atmosferini teneffüs etmek istedik. Allah onlardan razı olsun, Cenab-ı Allah’ın rahmeti onların üzerine olsun. Bugün Anadolu Türklüğü, Anadolu Müslümanlığı onların bize mirası” dedi.

ADANA’DAN GELEN BEKTAŞİ-ALEVİ VATANDAŞLARIMIZA HİZMET İÇİN BURADAYIZ

Başkan Sözlü, şöyle devam etti, “Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Adana’dan buraya gelen hemşehrilerimize hizmet sunmak, onlarla bir arada olduğumuzu, onları sevdiğimizi ve hürmetimizi göstermek için Adana Büyükşehir Belediyesi geniş bir kadroyla burada. Belediyenin hemen her biriminden temsilci arkadaşlarımızla bugün Hacı Bektaş’tayız. Adana’dan gelen Alevi-Bektaşi hemşehrilerimize hizmet sunmak, yüreğimizin onlarla bir çarptığını göstermek için bugün buradayız. Hacı Bektaş’ın dergahından, onun külliyesinden, kardeşlik ve barış iklimini dağıttığı yerden Adanalılara buradan kucak dolusu selam olsun.”

BURADA BULUNUŞUMUZ İNSAN KİMLİĞİMİZLEDİR

Anma etkinliklerine katılmak için gelen ve Atatürk Ortaokulu’da kalan Adanalıların düzenlediği törene katılan Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi:

“Hacı Bektaş Veli Hazretleri, sadece Türkiye’de yaşayan Alevi-Bektaşi inancındaki insanlarımızın hürmet ettiği bir önder, bir Eren olmaktan öte, Anadolu’da yaşayan, bu memleketi yurt tutan, burayı vatan edinen herkes için, buranın Müslümanlaşması, buranın yurt edinilmesi, Türk vatanı haline getirilmesinde en çok emeği geçen, buranın kapılarını bize vatan olarak açan Erenlerdendir, Alperenlerdendir. Onun için Türkiye’de yaşayan herkesin Hacı Bektaş Veli’yi iyi anlaması, bu iklimden ruhunu beslemesi gerektiğine inanıyoruz.

Burada bulunuşumuz insan kimliğimizledir.

“BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM”

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin halkın belediyesi olduğunu belirten Başkan Sözlü, “Adana Büyükşehir Belediyesi sizlerin belediyesidir. Elbette Adana Büyükşehir Belediyesi, hemşehrilerinin burada daha rahat etmesi için gerekeni yapmalı, kaygısını kendi kaygısı bilmelidir. Hemşehrilerimizin bulunduğu her yerde onlara hizmet etme, hürmet etme gayreti içerisinde olmalıyız. Onun için buradayız, insan olmaktan, insan olabilmekten başka bir gayretimiz yok. Bir karşılık bekleme niyetimiz de yok. Evrensel hukuk, köklü demokrasi, insanların birbirini sevmesi, saymasıyla o vatanda kök bulur, yerleşir. Buna da yürekten inanıyoruz. Bir yolumuz varsa, o yol; ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ diyen Hacı Bektaşi Veli Hünkar Hazretleri’nin ve Atatürk’ün yoludur. Bize başka yol gerekmez değerli hemşehrilerim. Bu millette Ehli Beyt sevgisi yüksektir” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DESTEK ARTACAK

Önümüzdeki yıllarda desteğin artacağını belirten Başkan Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı: “Adana Alevi Kültür Derneği’nin talebi kadar buradayız. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak inşallah bundan sonra daha büyük hizmetlerimizi, vakıflarımızın, derneklerimizin talepleri olarak yerine getireceğiz.

Hacı Bektaş Veli’nin ikliminden ruhunu besleyenlere ne mutlu.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ekibi, 3 bin kişilik spor salonundaki törenlere de katıldı.