Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir  Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, seçim çalışmalarını Karaisalı'da sürdürüyor. 
MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ve Başkan Hüseyin Sözlü, MHP Karaisalı İlçe Başkanı A. Sezai Yılmaz, MHP Karaisalı Belediye Başkan Adayı Saadettin Aslan, Karaisalı Belediye Başkan Vekili Ahmet Mahmut Şekerci tarafından Çukurova İlçesine bağlı Salbaş Mahallesinde karşılandılar.
İZGİOĞLU: 30 MART ÇOK ÖNEMLİ
MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, burada yaptığı konuşmada, yerel seçimin önemine değindi ve "30 Mart her ne kadar bir yerel seçim olsa da gelecek iktidarı belirleyecektir. Yeni Büyükşehir Belediye Yasası batı bölgelerinde fazla bir değişiklik yapmaz ama Güneydoğu çok şeyi değiştirecektir. Türkiye eyaletlere bölünecektir, iktidar bunun önünü açmıştır. 30 Mart’ta sandıktan çıkacak sonuçla 
buna dur diyecek olan yine sizlersiniz. Adanalı olarak hep beraber tarih yazacağız inşallah” dedi.
 SÖZLÜ, "SALBAŞ'IN ADINI YAŞATACAĞIZ"
MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü de konuşmasında, "Salbaş'ın Çukurova ya bağlanması ne kadar doğrudur bilemiyorum; ama Salbaş bir kültürdür. Salbaş'ın adının değiştirilmesi köksüzlüktür. Salbaş'a Yeni Mahalle denilmesi yanlıştır. Bu konuda sizlerin de düşüncelerini alarak, seçilince Salbaş adını tekrar yaşatacağız" dedi.
 "METROPOL MİLLİ KÜLTÜRÜ ERİTİR"
Her bölgeyi kendi içerisinde büyüteceklerini söyleyen Sözlü, "Metropoller değişik kültürlerin ve dış akımların da etkisinde kaldığı için milli kültürümüzü eriten merkezlerdir. Biz milli kültürümüzü yerinde yaşatacağız" dedi.
 “KARAİSALI BİBERİNİ MARKALAŞTIRACAĞIZ”
Sözlü, daha sonra Topaktaş, Emelcik, Ayakkıf, Çakallı, Beydemir, Hacılı, Cevherli, Sarımehmetli köylerine gitti. Sözlü buralarda yaptığı konuşmalarda, Karaisalı Pozantı yolunu açacaklarını, Karaisalı biberini markalaştırıp, Türkiye pazarlarında yerini aldıracaklarını ve yakın yerlere de açık ve kapalı pazarlarda satışına imkan sağlayacaklarını belirtti ve “Her sorunu çözmek için yola çıktık. Karaisalı’yı da şaha kaldırmak boynumuzun borcu olsun!” dedi.
“ADANA’YI GÖRGEMLİ GÜNLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ”
Sözlü, "Hedefimiz en az 50 bin nüfuslu bir Karaisalı oluşturmaktır" dedi. Bu bölgede tarımsal altyapıyı güçlendirerek kalkınmanın önünü açacaklarını kaydeden Sözlü, geçmişte Türkiye'nin kalkınmışlıkta ilk dört şehri arasında olan Adana'nın şimdi 16. Sıraya gerilediğini, dün Adana’ya tarım işçisi veren komşu il Gaziantep'in ihracat rakamlarının 6.8 milyar dolar olduğunu, Adana'nın ise ihracat rakamının 1.8 milyar dolar seviyesinde bulunduğunu ifade ederek,"Gaziantep’i kesinlikle kıskanmıyoruz. Aksine takdir ediyoruz. Biz, Adana'yı yine eski günlerine döndürmenin peşindeyiz" diye konuştu. 
“AYAKKABI KUTULARIMIZ OLMADI”
Tek dava dosyası olmadan, alnı açık, başı dik bir kişi olarak Ceyhan’ı 15 yıl idare ettiğini vurgulayan Sözlü, “Kimseye diz çökmedik, etimizi, kemiğimizi kemirtmedik, Allah’ın yardımıyla ve gücünü halktan alan bir kişi olarak kimseye komplo kurdurtmadık, darbe yaptırtmadık. Gizli gündemimiz, ayakkabı kutularımız ve yatak odalarında kasalarımız olmadı” dedi.
DÖŞEKEVİ KÖYÜNÜN ULAŞIM SORUNU
Akşam saatlerinde Karaisalı’nın Ömerli, Döşekevi ve Tatık köylerine giden MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, köylülerin ulaşımla ilgili yakınmalarını dinledi. Sözlü, 30 Mart’tan sonra altyapı çalışmalarına Seyhan Nehri üzerine köprü yapımını da ekleyeceklerini, Çatalan Bölgesindeki köylerde yaşanmakta olan bu sorununu çözme sözü verdi.