Adana Müteahhitler Birliği tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü'ye destek buluşması düzenlendi.  Büyük buluşmada ev sahibi olarak konuşan Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli, Adana'nın önümüzdeki yıllarda da Hüseyin Sözlü'ye ihtiyacı olduğunu, şehircilik açısından bunun büyük bir önem arz ettiğini belirtirken "Adana Müteahhitler Birliği olarak Cumhur İttifakı'na ve Adayı Hüseyin Sözlü Bey'e desteğimiz tamdır" dedi.

"ÜRETEN, GELİŞEN BİR ADANA İNŞA EDİYORUZ"

Gürsesli'nin ardından konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise böylesi anlamlı bir buluşmada kentin ana yapılarından birini oluşturan müteahhitlerle bir araya gelmekten ve desteklerini bildirmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken "Belediye başkanları şehirlerin baş mimarıdır. Göreve geldiğimiz günden bu yana kentte kavga ve kaosu bitirdik. Üreten, gelişen, dönüşen, huzur iklimi tesis edilmiş bir Adana inşa etme gayretinde bulunduk" dedi.

"HAK SAHİBİNİN HAKKI KORUNUP MÜTEAHHİTİN CESARETİ KIRILMAMALI"

Bir metrekare dahi tarım arazisini konut arazisine dönüştürmediklerini aktaran Başkan Sözlü "Kentsel dönüşüme şiddetle ihtiyaç bulunan yerler var Adana’da. Kentsel dönüşümü, binaları olduğu yerde yıkıp, yeniden yapmak olarak değil, şehri yeniden tasarlamak, yeni bulvarlar açmak, büyüme hedefine uygun ulaşım planlarını projelere dahil etmek, raylı sisteme altyapı oluşturmak, yeni sosyal donatı alanları geliştirmek, eğitim alanları tesis etmek, modern şehircilik planlarına ve ahlakına sadık kalmak olarak tanımlıyoruz. Yüksek yoğunluklarla kentsel dönüşümü istismar etmemek gerek. Hak sahibinin hakkını koruyup, müteahhitin cesaretini kırmayacak şekilde yoğunluk ayarlaması yapılmalı" dedi.  Başkan Sözlü, konuşmalarının ardından bir süre Müteahhitler Birliği üyeleri ile sohbet etti.