Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı, Şube Müdürü Dr. Mehmet Özsöyler ile dairenin diğer yöneticilerinden oluşan bir heyet, iş güvenliğ konusuna dikkat çekmek içinAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye özel ayakkabı, baret, reflektör, yelek ve kulaklık verdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanlar için iş güvenliğ ve iş sağlığı konusunda bilinçlendirme faaliyetlerinin sürdüğünü söyleyen Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı, “Belediye Başkanı olarak siz de iş güvenliği konusunda tedbirli olunması gereken yerlere gidiyorsunuz. Bu tür ortamlarda baret, özel ayakkabı, yelek giyerek hem kendi güvenliğinizi sağlamış olacaksınız, hem de iş güvenliği konusunda örnek teşkil edeceksiniz” dedi.

KURALLAR BELİRLENİR VE RİAYET EDİLİRSE İNSANLAR ÖLMEZ

Baret ve yeleği giyen Başkan Sözlü de iş güvenliği konusunun hafife alınmayacak denli önemli olduğunu belirterek, “İnsan hayatından aziz ve önemli bir şey yoktur. Halka hizmet ederken özellikle bu ekibin çalışma iş güvenliği konusunda bilinçli olması gerek. Modern dünya bu konuda mesafa katetmiş ve bir müktesabat oluşturmuştur. Ne yapılması gerektiği, ne yapılmayacağı ortadadır.  Medeni toplumlarda insan hayatı, dolayısıyla iş güvenliği birincil derecede önemlidir. Kurallara riayet ettikleri için kazalar en aza indirgenmiş durumda” diye konuştu.

ÖNCE KENDİMİZ KURALLARA UYUP, ÖRNEK OLACAĞIZ

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak iş güvenliğini önemsediklerini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “İştiraklerle beraber yaklaşık 10 bin kişilik kadro çalıştıran bir kurum olarak önce bizim iş güvenliği konusuna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bunu başkalarına anlatırken, önce kendimiz kurallara uyacağız. Sağlık Daire Başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını, iş güvenliği konusundaki hassasiyetlerinden ötürü tebrik ediyorum. İş güvenliği, bütün birimlerde kurallara azami ölçülerde riayet edilerek hayata geçirilecektir. Sağlık Daire Başkanımız yasal anlamda bu konudaki bütün haklarını kullanmak üzere tarafımızdan yetkilendirilmiştir. Belediye Başkanı olarak önce ben bu kurallara uymak zorundayım. Böylece diğer çalışanlarımıza örnek olacağız” diye konuştu.