Dağlıca ile ülkenin bir çok noktasında şehit olan asker ve polisler için Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk silahlı Kuvvetleri’ne, polis teşkilatına başsağlığı diledi. Başkan Hüseyin Sözlü, Türkiye’nin sabrını sınayanların karşılığını alacaklarını ve pişman olacaklarını dile getirdi.
 
Adana Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye'nin çok sancılı ve acı dolu günlerden geçtiğini belirterek, “Ükemiz insanı, askerimiz, polisimiz haince, kahpece ve  kalleşçe saldırıların hedefi durumunda. Her gün şehitler veriyoruz.  Dağlıca'da, Iğdır’da çok büyük kayıpların verildiği hain saldırılar gerçekleşti. Biz tabii ki, PKK terörünün alçaklığı, şerefsizliği, namussuzluğu noktasında  bir tereddüt içerisinde hiç bir zaman olmayız. Şehitlerimizin her biri bizim için tarif edilmeyecek değerde kayıplardır" dedi.
TÜRKİYE KÖKLÜ BİR DEVLET, KİMSEYE TESLİM OLMAZ
Yakın coğrafyada ve yakın zamanda  yaşanılan hadiselerden yola çıkarak  Adanalılar adına, art niyetlilere bir mesaj vermek istediğini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi:  "Türkiye, elbette bir Suriye değil. Ama 5- 6 yıldır, Suriye üzerinden emellerine ulaşamayanlar,  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne haince  saldırılarla emellerine ulaşabilecek şekilde zarar vereceklerini zannediyorlarsa yanılıyorlar. Tekrar vurguluyorum, Türkiye Suriye değildir, Türkiye köklü bir devlettir. Belki zafiyeti  demokratik kültüründendir. IŞİD'den korkanlar, bizden  Türkiye'den korkmuyorlar. O da belki Türkiye'nin binlerce yıllık geleneğinden kaynaklanıyor.  Türk askerinin ve Türk devletinin bir demokratik kültürü var. Bu demokratik kültüründen dolayı da milletimizin de, devletimizin de, ülkemizin de  bir sabrı var. Bu sabrı sınayanlar,  muhakkak ki  karşılığını alacaklardır, pişman olacaklardır. Ama milletimizin hainlere, kalleşlere, şerefsizlere, alçaklara, PKK’ya ve destekçilerine teslim olacağını kimse zannetmesin. Onları şiddetle, çok kullandığım bir kelime değildir ama; nefretle kınıyoruz. Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyoruz. Ateş düştüğü yeri yakar. Askerimizin, polisimizin ve onların yakınlarının ne kadar büyük bir acı yaşadığını biliyoruz ve  acılarını paylaşıyoruz. Bunun da Türkiye'de  bir istismar meselesi olmadan, milletimizin sağ duyusuyla, devletimizin güçlü ve vakarlı duruşuyla en kısa sürede atlatılacağına inanıyoruz. Ümidimiz bu noktadadır."
 
Başkan Hüseyin Sözlü konuşmasının sonunda, şehitler  ve bu mücadeleye baş koyanlar için, toplantıya katılanları bir dakikalık saygı duruşuna ve Fatiha okumaya davet etti.