Yumurtalık Sahil Parkı içinde verilen iftar yemeğine Başkan Sözlü’nün yanısıra, Zeytinbeli Belde Belediye Başkan Vekili İsmet Coşkun, MHP Yumurtalık İlçe Başkanı Halim Özyürek, MHP Ceyhan İlçe Başkanı Nurettin Çetiner il Genel ve Belediye Meclisi Üyeleri, MHP Belediye Başkan A. Adayları, sivil toplum temsilcileri ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan MHP Yumurtalık İlçe Başkanı Halim Özyürek, böyle bir iftar programında kendilerini buluşturarak birlik ve beraberliği pekiştiren Ceyhan Belediye Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ettiğini söyledi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ise iftar programı davetine katılarak kendilerini yalnız bırakmayan Yumurtalık halkına teşekkür ederek, “Biliyoruz ki hepinizin farklı programları var, buna rağmen bizleri yalnız bırakmadınız Allah hepinizden razı olsun ” dedi.

Başkan Sözlü; on bir ayın sultanı Ramazan ayının bir rahmet ve bereket ayı olduğunun ifade ederek, “komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir hadisi şerifinde buyrulduğu gibi Müslüman, Müslüman’ın derdini, acısını yüreğinde hissetmelidir. Ne yazık ki, bu Ramazan ayında Müslümanlar, sıkıntılı bir dönemden geçerek çeşitli ızdıraplara gark olmuşlardır. Yanı başımızda Irak’ta 300 bini kadın olmak üzere yaklaşık bir milyon’dan fazla Müslüman katledilmiştir. Irak’tan ders almamışız gibi şu anda bir başka komşumuz olan Suriye’de Emperyalistler tarafından Müslüman Müslüman’a kırdırılıyor, adeta yeni bir Kerbela senaryosu yazılıyor. ‘Müslüman’ın Müslüman kini olmaz, Müslüman’ın Müslüman’a kılıcı tahtadan olur ’ şeklindeki ifadeyi iki hafta önce Adana Müftümüz bir vaazında söylemişti. İşte biz de diyoruz ki, tutmuş olduğumuz oruç ve yapmış olduğumuz ibadetler inşallah Müslümanların gelecek Ramazan’ı daha huzurlu bir şekilde geçirmelerine vesile olur.” dedi.

15 YILDIR HEP KENDI İMKÂNLARIMIZLA AYAKTA DURDUK YAPILMAZ DENILEN TÜM PROJELERI GERÇEKLEŞTIRDIK

Başkan Hüseyin Sözlü, görev süresinin 15. yılına girdiğini hatırlatarak Ceyhan’da yapılamaz denilen projeleri bir bir hayata geçirdiklerini ve tüm bunları Ceyhan Belediyesi’nin kendi imkânları ile gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sözlü: “Ceyhan’da 3 dönemdir yani 15 yıldır muhalefet partisine mensup bir belediye başkanı olarak görev yapıyorum. Belediyemizin kendi kaynaklarını disiplin altına alarak, imkân ve değer üreterek çıtamızı yükselttik. Bugün Ceyhan’da yapılan hizmetleri kendi imkânlarımızla halkımızın sırtına yük yüklemeden gerçekleştirmenin hazzını yaşıyoruz. İktidar partisi Ceyhan’da üretmediği hizmetlerine mazeret olarak ‘Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü engelliyor’ diyor. Bu nasıl gerçek olabilir ki, her istediğini yapan bir hükümet Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile mi baş edemiyormuş? “ dedi.

YUMURTALIK’TA GÜZELIM SAHIL GITTI MERTEKLER GELDI

Yumurtalık sahillerinin bölgenin en iyi ve en güzel sahillerinden biri olduğunu ileri süren Başkan Sözlü, “Yumurtalık sahili eskiden ailelerin gelip kaldığı, ağaçların altında hem denize girip hem de piknik yaptıkları bir yerdi. Yumurtalık’a girişte sizi eşsiz bir sahil ve ağaçlar selamlıyordu. Şimdi ise ahşap diye yaptıkları mertekler karşılıyor, kısacası peyzaj mimarisi adına Yumurtalık sahili katlediliyor. Turizmin gelişmesi adına elbette bir şeyler yapılmalı ama aslına sadık kalıp doğal yapıyı da korumak gerekir.” Dedi.