Başkan Sözlü’ye büyük sevgi gösterisinde bulunan köylüler, sorunlarını bir bir Sözlü’ye aktararak bu sorunları Sözlü’nün çözeceğine inandıklarını söylediler.

MHP Karataş Belediye Başkan Aday Adaylarının da katıldığı köy gezilerinde yoğun ilgi ile karşılanan Başkan Sözlü, önümüzde ki yerel seçimlerin önemine değinerek, ‘’Siz değerli hemşerilerim, kendinizi benzeyen, kendinden olan içinizden birini seçmelisiniz. Önümüzde ki yerel seçimlerde halk derdini bilen, derdi ile dertlenen, sorunlarını çözeceğine inandığı bir adaya oy vermelidir, ben bu söylediklerimin bende olduğuna inanıyorum’’ dedi.

Siyaset kurumunun ahlaklı tutulması gerektiğini belirten Sözlü ‘’ Siyaseti ahlaklı yapmak siyasilerin boynunun borcudur. Ben hiçbir zaman siyasi rüzgârlara göre yön değiştiren, iktidar nimetleri olarak sunulan rüşvetlere tenezzül edip çizgisinde sapan bir siyasetçi olmadım. Siyasetçinin yüzü halka dönük olmalı, gücünü halktan almalıdır. Ben halk tipi siyasetçiyim, dün de halk beraberdim, bugünde halkın içerisindeyim. Seçimden seçime vatandaşı hatırlayan siyasilerden hiçbir zaman olmadım. Yapmış olduğumuz görevin bilincindeyim. Belediye Başkanlığına aday olanlar aynı zamanda problemleri çizmek için de aday oluyorlar. Bizim kapımız her kesime ve herkese açıktır. Zora talip olduğumuzu biliyorum. Zor denileni hemen, imkânsız denileni zamana yayarak çözdük. Allah’a şükürler olsun ki hiçbir zaman bize güvenleri mahcup etmedik. Siyasete ve siyasetçiye olan güvenin artması gerektiğine inanıyorum. Seçilirken elbette bir partiden seçildim. Bu benim siyasi görüşümdür ancak hiçbir zaman belediye başkanlığı yaptığımız onbeş yıl boyunca hiç partizan davranmadım. Bu yüzden Ceyhanlılar bizi üç dönemdir belediye başkanı seçmişlerdir’’ şeklinde konuştu.

Yeni düzenlenen yasa ile köylerinde Büyükşehir bağlanacağını da sözlerine ekleyen Başkan Sözlü ‘’ Allahın izni ve siz kıymetli hemşerilerimin desteği ile yeni düzenlemelerle ortaya çıkan Büyükşehir’in ilk kurucu belediye başkanı olmak istiyorum, ben bu göreve talibim. Allah nasip eder de kazanırsam Adana’yı eski günlerine döndürmek için canla başla çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Adana’nın hak ettiği yere gelebilmesi için hep birlikte çalışacağız hep birlikte başaracağız ve Adana’nın başarı hikâyesini hep birlikte yazmak bizlere nasip olacaktır. Amacımız koltuk sevdası değil, Adana’mızın içinde bulunduğu otorite boşluğunu ve güveni yeniden sağlamak olacaktır. Ben de bir çiftçi çocuğuyum. Aynı zamanda bir ziraat mühendisi olarak dertlerinizi biliyorum. Köyünüzün sıkıntılarını da Karataş’ın sorunlarını da biliyoruz. Reçetemiz hazır, orta, kısa ve uzun vadede bunları çözmek için var gücümüzle çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Adana’yı birlikte yöneteceğiz’’ dedi.