Birlik Başkan Vekili Mustafa Göktaş ile AK Parti İl Binası'na giderek, İl Başkanı Av.Fikret Yeni'yi makamında ziyaret ederek, partisinin hem Adana hem de ülke genelinde elde ettiği başarılarından dolayı "Hayırlı uğurlu olsun, başarılar diliyoruz" diyerek kutlayan Başkan Sözütek, hem esnaf ve sanatkarlar, hem de Adana'da üreten, çalışan, hizmet veren tüm kurumlar ve vatandaşlar  adına yeni hükümetten Adana'ya yatırımcı bir bakanlığın verilmesini talep etti.
Sözütek, bu konuya destek için gerekirse Adana Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte Ankara'ya giderek, taleplerini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da doğrudan iletebileceklerini kaydetti.

 Başkan Fikret Yeni de, iyi dilek ve temennilerinden dolayı Başkan Sözütek'e teşekkür ederken, "Sizler iyi olursanız bizler daha iyi oluruz. Bizim hedefimiz, esnafımız, sanatkarımız, vatandaşımız, üretenimiz ve çalışanımızı huzur ve refaha kavuşturmak. İnşallah ülkemizde iki aya kadar çok daha güzel ve düzgün hareketlilikler olacak. Türkiye bu zamana kadar gördüğü en güzel yıllarını bundan sonra yaşayacak. Adana bugün Türkiye'nin 5.büyük şehridir. Adana'ya Ömer Çelik bir isim verdik. Hem de Genel Başkan Yardımcısı. Ömer Çelik bey, yerel siyasetin çok üstünde. Hem ulusal, hem de uluslararası seviyede bir isim. Bekleyip göreceğiz. Gönlümüzden geçen hem bir Genel Başkan Yardımcımız hem de bir Bakanımız olsun. Ama Genel Başkan Yardımcısı, bizde Bakanlardan daha üstün teşkilat olarak"dedi.

Başkan Yeni, şehir trafiğiyle ilgili sorunlara da değinirken, Metro'nun 2.etabının mutlaka yapılması gerektiğini, Adana'ya hizmet için bunu destekleyeceklerini ifade ederken, hem sağlık kampusu, hastaneler ve yeni stadyum yapımı nedeniyle, ulaşım için yeni plan ve projelerin süratle hayata geçirilmesi gerektiğini, Ulaşım Master Planı dahil bu konuda üzerlerine düşen her türlü sorumluluktan kaçmayacaklarını da belirtti. Başkan Yeni, "Adana 30 yılını maalesef kaybetmiştir. Yeni mağduriyetlerin ortaya çıkmaması için yanlışlara engel olmak lazım"diye konuştu.

 Birlik Başkanı Sözütek de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'daki zirvede de paylaştığı gibi Türkiye'de faiz oranlarının süratle düşürülmesi gerektiğini, bunu esnaf ve sanatkarların da sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. Başkan Yeni de, esnaf ve sanatkarların aldığı kredilerdeki faiz oranlarında biraz daha düzenleme yapılmasının faydalı olacağı görüşünde olduğunu da sözlerine ekledi.