Sanayi, Ticaret odaları, Adana ESOB, Adana OSB Başkanlığı gibi kentin önde gelen kuruluşlarının yöneticileriyle bazı sanatçı ve akademisyenlerin yer aldığı 50’ye yakın isim, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in çağrısı üzerine Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu’nda bir araya geldi. Başkanlar, hocalar ve sanatçılara seslenen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Diyecek sözü, anlatacak öyküsü, uyarısı ve ayakları yere basan projesi olan ve ‘Bizi de dinler misiniz?’ diyen herkesi dinliyoruz. Herkesi kucaklayan bir yapı oluşturduk. Bu konuşmalar asla bir temenni olmayacaktır” diye konuştu.

“SÖZ VERMEK YETMEZ, YAPMAK GEREKİR”

STK’lar, odalar, hocalar ve sanatçılardan Danışma Kurulu oluşturacağını 30 Mart’tan önce kamuoyuna açıkladığını hatırlatan Başkan Soner Çetin, “Söz vermek, vaatte bulunmak yetmez; önemli olan verdiği o sözü tutmak, vaadi yerine getirmek, seçildikten sonra koltuğa yapışıp kalmadan halkla iç içe ve el ele olabilmektir” diye konuştu. Alkışlarla karşılanan konuşmasında Çetin, 5 Yıllık Stratejik Planı hazırlarken de STK’lar ve odaların görüşünü  aldıklarını hatırlatarak konuklarına seslendi: “Gelin ‘Ortak Aklı’ söz olmaktan çıkartıp hayata geçirelim; birlikte yönetelim, birlikte düşünelim; Çukurova bizim.”

“BİZİM ALIŞIK OLMADIĞIMIZ BİR ANLAYIŞ”

Katılımcıların tanıtılmasının ardından “Beyin fırtınası” bölümünde söz alan ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, “Stratejik Plan yapılırken de görüşümüz alındı, Danışma Kurulunda da aynı. Bizim alışık olmadığımız bir anlayış bu” diyerek Başkan Çetin’e teşekkür etti. Prof. Dr. Fatih Cin, “İnsanları ciddiye alan bir başkanın sergilediği bu tutum herkese örnek olsun” dedi.  JMO Başkanı Mehmet Tatar, “Bir ilki gerçekleştirdiği”, OSB Başkanı Bekir Sütcü “Ortak aklı sözde bırakmadığı” için teşekkürlerini dile getirirken TMMOB İKK Sekreteri H. Emir Kavi de “Bu yapı Adana’ya faydalı olacak” diye konuştu.

FİKİRLER VE PROJELER HAVADA UÇUŞTU

İlk buluşma olmasına karşın çeşitli fikir ve projelerin adeta havada uçuştuğu Danışma Kurulu toplantısı  açık foruma dönüştü. Akademisyen Dr. Cenap Türkeri spor festivalleri yapılmasını, Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu da “Yayalara açık sanatçılar sokağı” oluşturulmasını önerdi. OSB’den Bekir Sütcü, “Adnan Menderes sahilinin acilen elden geçirilmesini” isterken Dr. Halûk Uygur Miniatürk Çukurova,  turizmci Nesrin Göçhan spor turizmi için tesis ve gastronomi festivali yapılmasını teklif etti. ÇUGİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya ise “İngiltere’deki Hydpark gibi temalı parklar düşünmeliyiz” dedi.  

ÜÇ AYDA BİR MECLİSTE TOPLANILACAK

Tüm konuşma ve görüntülerin zabıt altına alındığı ve alınacağı Danışma Kurulu toplantıları üç ayda bir Çukurova Belediye Meclis salonunda yapılacak. İlk toplantıya, yukarıda adı geçenlerin dışında katılanlar şöyleydi: Eczacılar Odası, TMMOB’ye bağlı Harita, Mimarlar, Ziraat, İnşaat, Şehir Plancıları odaları, Ressamlar Derneği, MÜSİAD, AGİAD, ADSİAD, İŞKAD, AKAMDER, AYAMDER, ÇETKO, HAYTAP, ÇÖZDER, ÇÜZDER, İŞ-ÇÖZ, ÇGC, Adana Rotary Kulübü, Tuncelililer Derneği, Çukurova Muhtarlar Derneği, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği, Şehir Plancısı Cüneyt Erginkaya, İnş. Müh. Ercan Çetin.