Şehidin anısına yaptırılan büst ve çeşmenin açıldığı törende konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ‘’Artık yedi düvel bilsin ki şehitler de ölmez vatan da bölünmez’’dedi.

ŞEHİT ÜSTEĞMEN İÇİN BÜST VE ÇEŞME

Adana’nın Fransızlar tarafından işgali sırasında Çukurova Belediyesi’nin bulunduğu alan olan Sülüklüpınar’da şehit düşen Üsteğmen Selahaddin Bey, Çukurova Belediyesi tarafından yaptırılan büst ve çeşme ile ölümsüzleştirildi. Gaziler, şehit aileleri, subaylar, muharip gaziler, Kuvayı Milliye Derneği mensupları, astsubaylar ve Emniyet Mensuplarının katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende şehidin anısına hazırlatılan kitap misafirlere hediye edildi.

 ‘’ŞEHİDİMİZİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİK’’

Şehit Üsteğmen Selahaddin Bey kitabının yazarı Yusuf Delikoca’nın seçimlerden sonra yanına gelerek, ‘’Sülüklüpınar’da bir şehidimiz var Başkanım’’ deyince şaşırdığını ve çok heyecanlandığını söyleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ‘Şehit Üsteğmenimizi herkes tanısın, adı yaşasın biz de borcumuzu bir nebze de olsa ödeyelim istedik. Bu sebeple şehidimiz için büst, çesme ve özel bir kitap hazırlatarak ölümsüzleştirmeyi doğru bulduk’’ dedi. Çetin,’’ Bu cennet vatan tarihinde çok sayıda saldırıya hedef olmuş ama her zaman kenetlenmeyi bilmiştir. Artık yedi düvel bilsin ki şehitler de ölmez vatan da bölünmez’’ diye konuştu.

BAŞKAN ÇETİN’E PLAKET VE TEŞEKKÜR

Alkışlar eşliğinde yapılan büst açılışında Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e başkan yardımcıları meclis üyeleri, dernek başkanları ve muhtarlar da eşlik etti. Törende söz alan kitap yazarı Yusuf Delikoca, Adana Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Kunt, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Tamer Uman, Başkan Çetin’e Şehit Üsteğmen Selahattin Bey’i unutmadığı için teşekkür ederken Türkiye Kuvayi Milliye Şehitleri Derneği Başkanı İrfan Söker de Çetin’e bir plaket takdim etti. Tören sonunda misafirlere sıkma ve ayran ikram edildi.