Sümer, “Eğer bu ülkede 34 yıl sonra 12 Eylül yargılanıyorsa bu hepimizin şahit olduğu 17 Aralık ve 27 Aralık’taki yolsuzluklarla ilgili AK Parti iktidarı da muhakkak ki yargılanacaktır. Yasama, yürütme, yargı. Yargı, taraf değildir. Yargı bağımsızdır. Yargıçları yanınıza alabilirsiniz. Yeni yargıçlar atayıp kendine bu dosyalarla ilgili belirli kayıtları silme başarısı ve becerisini gösterebilirsiniz ama Türkiye Cumhuriyeti’nin yargısı bağımsızdır. Gelecek günlerde hangi yargıcı bu dosyaları silmek için atarsanız atayın, AK Parti yargılanmaktan kurtulamayacaktır.

Siz Ergenekon’da,  Balyoz’da yalancı şahitlerle, doğru dürüst hukuka uygun toplanmayan delillerle insanları 5 yıl yatırdıktan sonra, 5 yıl cezaevine kapattıktan sonra şimdi bir savcı çıkıp da dosyaları inceleyip diyorsa ki, 'Usulüne uygun toplanmadığından dolayı bu dosyayı kapatıyorum.' diyorsa bu dosya o yargıcın elinde kapanmış olabilir ama AK Parti'li seçmenin de dâhil olduğu 77 milyon seçmenin kafasında kapanmamıştır. Muhakkak önümüzdeki günlerde bu dosyalar açılıp bu usulsüzlükleri, bu yolsuzlukları yapanlardan, gerçekten Türkiye Cumhuriyeti’nin savcı ve hakimleri hesap soracaktır. 17 Aralık ve 25 Aralık, AK Parti’nin hırsızlık yaptığı günlerdir. Tarih boyunca unutulmayacaktır ve unutturmayacağız.” dedi.

 

CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, 17 ve 25 Aralık'ın bir hırsızlığın, bir çetenin deşifre olduğu gün olduğunu söyledi. Bu yolsuzluğun baştan beri bilindiğini ancak 17 Aralık’ta ortaya çıktığını dile getiren Sümer, “17 Aralık’ta Türkiye’de insanlığın vicdanı kanamıştır. Bir kilo baklavayı çalan bir çocuğun yargılandığı Türkiye’de, bugün itibariyle savcının verdiği kararla milyonlarca dolar ayakkabı kutularının içerisindeki paraların çalınmadığı ile suçsuzluk belirtilerini gösterdikleri için bu savcıları kınıyoruz. Ülkemizdeki bu hırsızlığı, bu yolsuzluğu hep beraber, bütün Türkiye halkı olarak durdurmak için mücadele etmemiz gerekiyor.” dedi.