TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi ve Adana Milletvekili Orhan Sümer, Adana ile Karataş arasındaki ulaşımı sağlayan karayolunda son dönemde yaşanan ve ölümlere neden olan trafik kazalarını ve alınacak önlemleri Meclis gündemine taşıdı. Sümer, Adana-Karataş karayolunda alt ve üst geçit olmak üzere trafik ışıklarının arttırılıp, hız kontrolüne yönelik uygulamaların sıklaştırılması gerektiğini belirtti.

HALK TEDİRGİN

CHP’li Sümer, Adana şehir merkezi ile Karataş arasındaki ulaşımı sağlayan karayolunda son dönemde meydana gelen trafik kazalarında ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekti. Özellikle Havutlu, Doğankent ve Solaklı mahallelerini içine alan yolda ölüm ile sonuçlanan üzücü kazalar nedeniyle mahalle sakinlerinin bu yolu “ölüm yolu” olarak adlandırdıklarını belirten Sümer, halkın can ve güvenliği açısından büyük tedirginlik yaşadığını vurguladı. Kazaların önüne geçilebilmesi için başta alt ve üst geçit olmak üzere trafik ışıklarının arttırılıp, hız kontrolüne yönelik uygulamaların sıklaştırılmasının gerekli olduğunu belirten Sümer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi de verdi.

KALICI ÖNLEMLER NE ZAMAN ALINACAK?

Orhan Sümer, Bakan Turhan’ın yanıtlaması isteğiyle hazırladığı soru önergesinde şu sorulara yanıt verilmesini talep etti:
“. Adana-Karataş karayolunda özellikle trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı güzergahların saptanması ve fiziki yetersizliklerinin giderilmesi, yol koşullarının düzeltilmesine ilişkin bugüne kadar yapılan bundan sonra yapılacak olan çalışmalar nelerdir? 
. Son üç yılda, yıllar itibariyle belirtilen güzergahta meydana gelen kaza sayısı kaçtır? Kazalar neticesinde kaç vatandaşımız vefat etmiştir?
. Bu dönemde ölümlü kazaya neden olan ve ehliyetine el konulmuş kişi sayısı kaçtır?
. Ülkemizdeki trafik kazalarıyla ilgili acı tablonun değişmesi, trafik kazalarına ilişkin sorunların çözülmesi için alınan önlemler nelerdir? 
. Yaşanan üzücü tablonun ortadan kaldırılması için daha etkin ve kalıcı önlemler ne zaman alınacaktır?”