Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Orhan Sümer 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şunları söyledi “2013 Türkiye’sinde tüm sağlık emekçilerimiz “14 Mart Tıp Bayramı’nı” coşkuyla kutlamak yerine hak arama haklarını kullanıyor, hepimizin sağlık hakkına sahip çıkıyorlar. 
Hemşiresi,eczacısı, hasta bakıcısı, hekimi, laborantı, diş hekimi teknisyeni, sağlık memuru, radyoloji teknisyeni, veteriner hekimi, ebesi, öğrencisi, asistanı, öğretim üyesi ile sağlık hizmeti üretenler sağlık hakkına bilinçle sahip çıkıyor; katkı payı, fark ücreti, hizmet sınırlamasını kabul etmeden, birinci basamakta koruyucu sağlık hekimliğini önemseyerek, hastayı müşteri gibi değil, derdine deva arayan bir yurttaş olarak görüyorlar.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm sağlık emekçilerine, halkın iktidarında bayramlarını bayram gibi kutlayacağımız sözünü veriyoruz. Başta tabiplerimiz olmak üzere, insan sağlığını ve meslek onurunu her şeyin üstünde tutan tüm sağlık emekçilerinin “14 Mart Tıp Bayramı’nı” kutluyor, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.”