Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Orhan Sümer, İş-Kur'un istihdam projesi kapsamında geçici işçi dağılımında adaletsiz dağıtım yaptığını söyleyerek, İş-Kur Adana Bölge Müdürü Haşim Meydan'ı istihdam projesini adil şekilde yapmaya davet etti.

Sümer yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi''İş -Kur Adana Bölge Müdürü Haşim Meydan İş-Kur’un istihdam projesinde partizanlık yaparak adaletsizce, haksızca paylaşım yapmaktadır.

Eşit ve ilkeli davranması gereken İş-Kur Müdürü Meydan; adaletsiz davranışıyla, Çukurova Belediyesine sıfır kontenjan vermesiyle Adana gündemine gelmeyi başarmıştır. Bu davranış açıkça partizanlıktır. İş- Kur Adana Bölge Müdürü bu pervasızca uygulamasının gücünü AKP’den mi almaktadır?

Adının başında Adalet ve Kalkınma olan AKP, adaletsizce Çukurova’da adaletli bir kalkınma hamleleri yapan Çukurova Belediyesine haksızlık yapmaktadır.

Çukurova İlçesinin bir mahallesinden küçük olan Aladağ Belediyesine 150 geçici işçi kontenjanı verilirken Çukurova Belediyesine sıfır kontenjan verilmesini kınıyorum. Sizin Adalet anlayışınız bu mu, Sayın Meydan, Meydanı boş mu buldun?

Sosyal Demokrat Belediyeler, insan odaklı, yaptığı hizmetlerde demokratik katılımı sağlayan, sosyal belediyeciliği uygulayan, halk için çalışan halkçı belediyelerdir. AKP iktidarı ve onun yandaş müdürleri ne yaparlarsa yapsınlar yapılacak olan hizmetlerin önüne geçemeyeceklerdir, her şeye rağmen, her haksızlığa rağmen hizmet etmekten, hizmet üretmekten ve halkla iç içe olmaktan geri kalmayacaktır.

Size ve sizin gibi düşünenlere rağmen halkımıza en güzelini sunmaya devam edecektir.

Adana’mızın sahipsiz değildir. Başta Kültür Bakanı Sayın Ömer Çelik’i ve Sayın Valimizi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyuyorum’’