CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer mesajında ’’!0 yıllık AKP iktidarı döneminde 5. Milli Eğitim Bakanı görev başlamıştır.4+4+4 yeni eğitim sistemi 17 Eylül 2012 tarihinde aceleyle uygulamaya konmuş ancak bugüne kadar sistemdeki sorunlar çözülememiştir. Bu yıl 60-66 aylık öğrencilerin 1.sınıfa kayıtlarından geri adım atılmış, ancak geçen yıl binlerce çocuk mağdur edilmiştir.

Anne-babalar, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler 16 Eylül 2013 Pazartesi günü yine çok ciddi sorunlarla eğitime başlayacaklardır. Dedi.

AKP İktidarının uyguladığı eğitim sisteminin yanlıklarına madde madde değinen Sümer, ‘’AKP iktidarının tüm liselerin Anadolu liseleri yapmaları kocaman bir yalandır. AKP hükümeti böyle bir karar alarak aslında tüm Anadolu liselerini kapatmış demek daha doğrudur. Çünkü 8.sınıf öğrencilerinden sınava girip barajı aşamayan veya sınava giremeyen öğrencilerin İmam Hatip Liselerine kayıt yaptırmak bırakılmasına binlerce veli tepki göstermiştir. Tepkiler üzerine bakanlık geri adım atmış ve tekrar kayıt hakkı tanımıştır. Ancak; bu karardan habersiz, binlerce Ortaöğretim öğrencisi pazartesi günü okula başlayamayacaklardır.

Milli Eğitim Bakanı SBS sınavı ile ilgili olarak, her gün yeni açıklamasıyla karşımıza çıkıyor.8.sınıf öğrencileri tedirgin, anne babalar da çocuklarının sınava gireceğinin bir an önce netleşmesini istiyor.

4+4+4 eğitim sisteminden dolayı okullar ilkokul ve ortaokula dönüştürülmüş binlerce öğretmen yer değiştirmek zorunda kalmış, okulların öğretmen sorunları hala çözülememiştir.

Tüm Okullar imam hatip okullarına dönüştürülmüştür. Seçmeli dersler ayrı bir kargaşa getirmiş, Bakanlık genelge göndererek seçmeli derslerin öğrenciler tarafından seçilme işleminin 20 Eylül’e kadar uzatıldığını ilan etmiştir’’dedi

Milli Eğitim Bakanlığının İmam Hatip Liselerine her türlü destek vermesini de eleştiren Sümer bu çifte standar’tır, İmam Hatiplere yapılan yardım ve destekler diğer okullara da yapılmalıdır. Okulların temizlik çalışanı, güvenlik sorunu, boya ve onarım işleri ile ilgili okullara hiçbir ödenek aktarılmamıştır. Okullardaki kayıt parası vb sorunların ortan kalkması için Bakanlık her okula öğrenci sayısına göre ödenek aktarmalıdır.’’dedi

CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer mesajının sonunda şunları söyledi’’Tüm karmaşanın tek bir nedeni vardır. Devlet okullarını kalabalık sınıflarla başarısız göstermek için, devlet okullarında kargaşa oluşturmak, sonuç olarak velilerin devlet okullarında okuyan çocuklarını alıp özel kolejlere gitmelerini sağlamaktır. AKP hükümetinin eğitim sistemimizi tamamen yok edecek adımlar atmasına rağmen, canla başla çalışan yöneticilerimize ve öğretmenlerimiz teşekkür ediyorum

CHP Adana İl Örgütü olarak, tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize,2013-2014 Eğitim yılında başarılar diliyorum