Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana il örgütü, İstanbul Başsavcılığı'nın 17-25 Aralık yolsuzluk dosyası hakkında verdiği takipsizlik kararını protesto etmek amaçlı Adana Adliyesi'ne siyah çelenk bıraktı. Sabah saatlerinde Adana Adliye Binası önünde toplanan CHP üyeleri adına ilk olarak basın açıklamasını yapan  İl Başkanı Orhan Sümer  verilen takipsizlik kararının tarihe 'Adaletin Kara Günü' olarak geçtiğini savundu. Takipsizlik kararıyla, 17-25 Aralık soruşturmasında paralar değil, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük yolsuzluk ve rüşvet iddialarının sıfırlandığını savunan Sümer, dosyanın hukuken değil siyasetten kapatıldığını söyledi. Sümer, yolsuzluk ve rüşvetle ilgili iddiaların 'darbe' gerekçesiyle örtüldüğünü vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana il örgütü, İstanbul Başsavcılığı'nın 17-25 Aralık yolsuzluk dosyası hakkında verdiği takipsizlik kararını protesto etmek amaçlı Adana Adliyesi'ne siyah çelenk bıraktı.

Sabah saatlerinde Adana Adliye Binası önünde toplanan CHP üyeleri adına ilk olarak basın açıklamasını İl Başkanı Orhan Sümer yaptı. CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, Yüreğir İlçe Başkanı Turgut Üstün, Çukuroba İlçe Başkanı Haşmet Biçer ve partililerin de katıldığı tepki eyleminde konuşan Sümer,  verilen takipsizlik kararının tarihe 'adaletin kara günü' olarak geçtiğini öne sürdü. Takipsizlik kararıyla, 17-25 Aralık soruşturmasında paralar değil, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük yolsuzluk ve rüşvet iddialarının sıfırlandığını savunan Sümer, dosyanın hukuken değil siyasetten kapatıldığını söyledi. Sümer, yolsuzluk ve rüşvetle ilgili iddiaların 'darbe' gerekçesiyle örtüldüğünü vurguladı. Türkiye'nin siyasi tarihinde cumhuriyet döneminin en büyük yolsuzluk ve rüşvet davası olarak geçen bu dosyaların milletin vicdanında kapatılmasının mümkün olmadığını aktaran Sümer, bu soruşturmanın üzerinin örtülmesine kimsenin gücünün yetmeyeceğini kaydetti. Kapatılmaya çalışılan dosyanın hesabının anayasal zeminde sorulacağını anlatan Sümer, "Vicdanlar kanıyor, hukuk ağlıyor, sistem çöküyor. Yaşananlar dört bakana ve Bilal Erdoğan'a feda ediliyor. Bağımsız yargıya çocuğunu ifade vermeye göndermeyenlerin ülkede demokrasiden, hukuktan söz etmeye hakları yoktur. Türkiye'de artık bariz bir şekilde adalet bir kadın adı, kanun ise bir müzik aleti olmuştur. Bu bağlamda son yüzyılın en büyük yolsuzluk operasyonu kirli bir adaletle kapatılmak isteniyor. CHP olarak vicdanlarımızı yaralayan rüşvet ve yolsuzluk dosyalarının peşinde olacağız." dedi.

Açıklamanın ardından Başkan Sümer ve İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Çinkılıç, Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, Yüreğir İlçe Başkanı Turgut Üstü, Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer birlikte Adliye binası önüne siyah çelenk bıraktı. Ardından ise kalabalık grup parti binasına doğru yürüyüş düzenleyerek eylemlerini sonlandırdı.