HEKİMLER HUZURSUZ

AK Parti Adana İl Başkan Yardımcıları Fahrettin Coşkun ve Av. Fikret Yeni ile Melike Bozbıyık’ın hazır bulunduğu ziyarette konuşan Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Sağlık sistemindeki gidişattan genel olarak memnun olmadıklarını belirtti.

Ökten,”Her geçen gün saldırıya uğrayan hekim sayısı artıyor. Bizim en büyük sorunumuz giderek artan ve göze batan şikayet ve şiddettir. Sağlık Bakanınızın en fazla önem göstermesi gereken konu budur. Tabi şiddet sadece hekimlere değil toplumun her kesiminde var. Buradaki izlenen politikaların da payı var tabi ki onu da belirtmek isterim. Değişiklikler elbette yapılacak ama tek taraflı yapılırsa bir taraf ezilir. Sağlıkta öyle oldu. Sürekli hekimlerin sırtına basılarak bir şeyler yapılmaya başlandı. Bir taraftan bakıyorsunuz hasta memnuniyeti %35’lerden %79’lara çıkmış ama hekim memnuniyetsizliğe bakıyorsunuz %90’larda bu geçekten orantısız bir durum” diye konuştu.

Ökten, Dosya halinde hazırladıkları Sağlık Raporunu üst birimlere iletmeleri için bir AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı’ya teslim etti.

 

BAZI KOMPLİKASYONLAR OLABİLİYOR

Güzel diyalogların yaşandığı ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı,” Son yıllarda hasta ve hasta yakınlarını şımartacak bir şekilde arttığı görülüyor. Hasta ve yakını dengeyi kuramıyor. Hekim hasta ilişkisinde bir sıkıntı olduğunu biliyorum. Bunlar geçecek. Türk milleti bir geçiş dönemi yaşıyor. Batı dünyasının 200-300 senede ulaştığını biz 40-50 senede almaya çalışıyoruz. Bu da haliyle bazı sıkıntılara sebep oluyor. Hekim hasta ilişkisinde uçlar arası çok açıktı bunu çabuk kapatalım diye bir zorlama oldu. Bazı ilaçların yan etkisi olduğu gibi bu zorlamanın komplikasyonu da oluyor” dedi.

Adana Tabip Odasına Tıp Müzesi ve bir sosyal tesis kazandırma konusunda istişarede bulunuldu.