İlçe, belde ve köy gezilerini sürdüren 22. Ve 23. Dönem Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, komşu ülkeler ile sınırlarımızdaki iç çatışma ve kargaşa ortamının bölge insanında gerginliği artırdığını belirterek, “Bu gerginlik Adana il merkezi ve ilçelerde yaşayan yurttaşlarımızı da yansıyor. Deneyimsiz ve yetersiz siyasetçilerin izledikleri yanlış dış politikanın faturasını, ne yazık ki vatandaş ödüyor” dedi.

 

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret ederek Başkan Cafer Esendemir ve yönetim kurulu ile görüşen Tacidar Seyhan, ülke ve dünya gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu, ilçe gezilerindeki izlenimleri konusunda açıklamalarda bulundu. Suriye sınırından ülkemize giriş yapanlar için bugüne kadar 3,5 milyar  dolar harcandığına, bununla tam donanımlı 160 okul, 100 fabrika yapılabileceğine ve yaklaşık 10 bin kişiye iş imkanı sağlanabileceğine işaret eden Seyhan, “Yanı başımızdaki olaylara elbette kayıtsız kalamayız ama doğrudan ülkemize yönelik bir müdahale söz konusu olmadıktan sonra olur olmaz her şeye atlamak doğru değil. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana dış politikada daima meşru devlet yönetimlerini muhatap almıştır ve böyle bir misyon yüklenmiştir. Ama bugün gelinen noktada politikacılarımız radikal grupları muhatap alıyorlar. Dolayısıyla da işler içinden çıkılmaz hal alıyor. Devletin merkezinde insan vardır. Etnik ve mezhepsel anlayışla politika yapılmaz. Türkiye yıllardır bir barış bekliyor. Bunun sağlanması için devletin komşularıyla iyi geçinecek politikalar izlemesi lazım. Ülkelerin, başka ülkeleri yönetme ve yönlendirme anlayışı olmamalı. Bugün Türkiye, böyle bir anlayışın sıkıntılarını yaşıyor” diye konuştu. Seyhan, CHP’nin içerde ve dışarıda barışa dayalı politikaların takibi için proğramının hazır olduğunu kaydetti.

 

SOSYAL YARDIM RENCİDE ETMEMELİ

 

Gezileri sırasında vatandaşlarla yaptığı görüşmelerde, “CHP’nin  neden yeterli oy alamadığı, iktidara gelebilmek için neler yapılması gerektiği ve nerede sıkıntı yaşandığı” konularında görüş alış verişinde bulunduğunu da kaydeden Tacidar Seyhan,şunları söyledi:

 “Bugün ülkemizde yaklaşık 3.5 milyon insan sosyal yardım desteği alıyor. Aslında bu sosyal devletin görevi. Dünyada hemen tüm devletler vatandaşlarına sosyal yardım desteğinde bulunuyor ve destek çeşidi ile rakamları  bize göre daha yüksek. Dar gelirlilere, düşük emekli maaşı alanlara, yardım ve desteğe muhtaç olanlara insanca yaşayabilecekleri sosyal desteğin sağlanması, ortamın hazırlanması gerek. Ama bunların seçim arefesinde ve insanların rencide edilerek yapılması doğru değil. Şimdi yapılan bu. Oysa sağ elin verdiğini, sol el görmemeli, bilmemeli. Biz CHP muhtaç olan her eve 600 lira girecek dedik ama herhalde bunu iyi anlatamadık. CHP’nin sosyal yardım ve destek konusunda plan ve proğramı hazır. Destekleri daha da arttıracak ve bunu  yurttaşlarımıza en iyi şekilde anlatacağız.”

 

KİŞİ HAK VE HÜRRİYETİ ÖNEMLİ

 

Türkiye’de dinlemelerin çivisinin çıktığını, bunun  hak ve hukuk tanımaz boyutlara ulaştığını ifade eden Tacidar Seyhan sözlerini, “Teröre karşı duyarlılıkla bazı önlemler alınmalı ancak bu, kişi hak ve hürriyetlerine müdahale boyutuna getirilmemeli. Vatandaşımız bugün ‘dinleniyorum’ paranoyasına sokulmuş durumda. Bu doğru değil. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, yasadışı dinlemelerin önlenmesi için ‘kriptolu kendi cep telefonumuzu üreteceğiz’ diyor.Bu teknolojiyi iyi bilen biri olarak diyorum ki, şayet senin milli yatırımın değilse, o kripto kırılır ve seni yine dinlerler”  diye tamamladı.

        ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de, ziyaretinden dolayı Tacidar Seyhan’a teşekkür etti, ülkemizin barış, huzur ve güven ortamında yaşanılır olması için siyasilerin ve devlet adamlarının üzerlerine düşeni yapmalarını temenni ettiğini dile getirdi.