Bu yıl ikincisi yapılan ve geleneksel hale dönüştürülen iftar yemeğine Adananın her seviyeden bürokratları, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, yazılı ve görsel medyanın önemli isimleri, işadamları, siyasetçiler ve vatandaşlar katıldı. Verilen iftar yemeğinde kentin birçok kesiminden insanlar aynı masada Seyhan nehri üzerinde, merkez camii manzarası ile iftar etme imkânını yakaladı. Başkan Çelikcan Taşköprü de yapılan İftar Programında ‘Yer sergimiz Seyhan nehri, masamız Taşköprü, tavanımızın da ay ve yıldızlar olduğunu belirterek bu rahmet ayında böyle bir toplulukla birlikte iftar etmenin tarifsiz olduğu bundan sonraki yıllarda da bu programın zenginleştirilerek devam ettirileceğini’ belirtti.

Tarihi Taşköprü’nün özgün yapısı korunarak restore edildiğini belirten Başkan Çelikcan ‘Dünyada bu tür yapılar çok güzel bir şekilde kullanılıyor. Bizler Taşköprü’den bu anlamda yeterince istifade edemiyoruz. Ramazan münasebeti ile insanlarımızın sofralarını paylaşması güzel bir âdetimiz. Biz de istedik ki bu tarihi mekânda İslamın temel ibadetlerinden olan Ramazan orucunun iftarını hep birlikte açalım. Adana’nın eşsiz güzelliğini bu mübarek ay da bu muhteşem mekândan birlikte izleyelim. Bu vesile ile de kentimizin idarecileri ile vatandaşlarımızı bir araya getirmiş olduk’ dedi.

Taşköprü İftarına katılan Ak Parti Milletvekili Fatoş Zopçuk Gürkan;’Sayın Çelikcan’a böyle güzel bir mekânda bu kadar değerli insanı bir araya getirdiği ve mübarek Ramazan vesilesi ile yeni hizmetlere vesile olacak manevi köprüyü kurduğu için teşekkür ediyorum. İletişim olmadan etkileşim olmaz. Bu iftarın en güzel tarafı hizmet verenlerle alanlar bir aradalar. ’ Dedi.

Ak Parti milletvekili M. Şükrü Erdinç ise; ‘Kalıblar bir araya gelmeden kalpler bir araya gelemez. İftar sofraları insanların birbirlerini tanımaları için mükemmel bir fırsattır. Bu güzide organizasyondan dolayı Sayın Çelikcan teşekkür ediyorum. Buda sosyal ve kültürel bir hizmettir ve değeri çok büyüktür.’Dedi.

Taşköprü üzerinde verilen İftar yemeğine Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan Zopçuk, M Şükrü Erdinç, Vali Yardımcıları M. Ali Özkan,  Âdem Yılmaz, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Yüregir Kaymakamı Abdullah Dölek, Çukurova Üniversitesi Rektörü Alper Akınoğlu, İl Defterdarı Tamer Utkucu, Gelir İdaresi Başkanı Serdar Aksoy, İl Kültür Müdürü Osman Arık, Yüregir İlçe Emniyet Müdürü M. Erdal Cılasın, Yüregir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, AK Parti Yüregir İlçe Başkanı Bahadır Balcılar, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Umut Zeybek, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Taşköprü iftarının birincisinde bulunan ama ikincisine katılamayan Ak Parti Adana Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ise mesaj yolladı.