Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) iktidar yolunda toplumun farklı kesimlerinin desteğini arkasına alıyor. Türkiye Değişim Hareketi (TDH) gönüllülerinin oluşturduğu Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Adana’da koşulsuz CHP’ye destek vereceğini açıkladı. TDH ve HYP İl Başkanı Edip Oruç, “Seçim sürecinde CHP’ye tam ve koşulsuz destek vereceğiz. Bu kampanyayı Adana’nın merkez ve ilçelerinde sonuç alınıncaya kadar sürdüreceğiz” dedi. CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut da verilen desteğin çok anlamlı olduğunu belirterek, “Önümüzdeki süreçte umarım yakanıza CHP rozetini de takarız” diye konuştu. 

 

TAM VE KOŞULSUZ DESTEK SÖZÜ

HYP’nin Adana İl Başkanlığı’nda düzenlenen ve CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana milletvekili adayları Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Rukiye Çinkılıç ve Kemal Derin’in de hazır bulunduğu toplantıda TDH ve HYP İl Başkanı Edip Oruç, seçim sürecinde CHP’ye tam ve koşulsuz destek vereceklerini açıkladı.

 

“CHP’NİN BİR OY DAHA FAZLA ALMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

HYP’nin örgütlenmesini tamamlamış seçime hazır TDH’ye bağlı gönüllülerden oluşan bir parti olduğunu belirten Oruç, “İnançların ve esir alınan demokrasinin özgürlüğü için, ülkemizi bugünkü malum zihniyetin hapsinden kurtarmak, toplumsal yaşamın bütün alanlarındaki esaretin son bulması için seçimlerde Adana ve ilçelerinde CHP’yi kayıtsız, şartsız destekleyeceğimizi ilan ediyoruz. CHP’nin bir oy alması için çalışacağız. CHP’yi desteklemenin çocuklarımızın yarınlarına destek olacağının farkındayız” şeklinde konuştu.

 

“CHP HERKES İÇİN VAR”

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut ise Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimleri öncesinde TDH ve HYP’nin CHP’ye verdiği koşulsuz desteğin çok anlamlı olduğunu söyledi. Bulut, “CHP, ezilen, baskıya uğrayan, iktidarın uygulamalarından rahatsız olan, daha özgürlükçü, barış yanlısı, yoksulluğun, işsizliğin olmadığı, mutlu insanların yaşadığı bir Türkiye hayali kuran herkesin partisidir. CHP herkes için var. Umarım, TDH ve HYP üyelerine önümüzdeki süreçte CHP rozetini de takarız” dedi.