Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, işçilerden tam destek gördü.  TEK GIDA İŞ Sendikası Adana Şube Başkanı Ayhan Aydoğdu, Şube Sekreteri Osman Savuran, Şube Mali Sekreteri Metin Tunç ve sendikaya üye işçiler, Çukurova adaylarının Av. Elif Doğan Türkmen olduğunu vurguladılar.

Çalışmaları kapsamında sendikayı ziyaret eden Av. Türkmen, bir işçi çocuğu olarak işçilerle biraraya gelmekten onur duyduğunu söyledi. Kendisine gösterilen ilgi ve desteğe layık olacağını kaydeden Av. Türkmen, "Bizim gibi insanların kabuğunu kırarak önemli yerlerde görev alması gerekiyor. Sendikalar ve sendikaya üye olan işçilerin benim arkamda durması, destek vermesi gurur ve onur verici bir duygu. Siyasi, sendikal ya da sivil toplumda örgütlü yaşama inanan bir insanım. Yaşam seviyesi yüksek ülkelerde örgütlü yaşam dikkat çeker. Hiçbir kişisel beklentim olmadan Çukurovalı hemşehrilerime güzel hizmet örnekleri sunmak, onların da içinde yer aldığı farklı bir belediyecilik yapacağıma inanıyorum. İnsanlar, makamlara bir değer katmalı. Kimlik ve kişiliğimizle Çukurova Belediye Başkanlığı makamına farkındalık yaratan bir değer katacağız. Adana'ya, Çukurovalılar'a katkıda bulunmak için yola çıktık ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

"TOPLUMSAL VE SOSYAL BELEDİYECİLİK"

"Yerel yönetimler toplumsal ve sosyal belediyecilik anlayışından hareketle kentle bütünleşirse başarı kendiliğinden gelir" diyen Av. Türkmen, şunları söyledi:

"Adana'da yapılan çoğu çalışmalar, sivil toplum örgütlerine, odalara ve vatandaşlara danışılmadın gerçekleştiriliyor ve bu nedenle kaynak ve zaman kaybediyoruz. Çocuk oyun alanları, parklar, bahçeler, kebap kültürümüz gereği mangal yapılacak yeşil alanlara ihtiyacımız var. İşsizlik, çocuklarımızın kreş ve dershane sorunları var. Yeşil alanlar yetersiz, var olan parklarda güvenlik sorunu var. Çocuklarımızın iyi eğitim alması, ülkemizin aydınlık yarınlarında etkin olması için Çukurova'ya matematik köyleri kazandıracağız.

Alan çalışmalarında birçok genç işsiz ve emeklilerimiz olduğunu görüyoruz. Çukurova'ya mahalle merkezleri kazandıracağız. Mahalle merkezlerinde her türlü sorun gündeme gelecek ve çözüm yolları aranacak. Bu sorunlar toplumsal ve sosyal belediyeciliği şiar edinmiş yöneticilerle çözülür.  Plan, proje ve insana dayalı çalışmalarla yola çıktık. İnsana yatırım yapacağız. Şikayet etmeden, enkaz edebiyatı yapmadan halkımıza danışarak çalışma yürüteceğiz. Örgütlü, sosyal ve kültürel yaşama inanan insanlar çoğalırsa kentimizde daha çağdaş ortamlar hazırlanır. Çocuklarımız aydınlık bir geleceğe kavuşur. Adaylık şansım olursa, Çukurova'yı Adana'nın değil Türkiye'nin yıldızı yapmaya kararlıyım."

ADAYLIK İÇİN ELİF DOĞAN TÜRKMEN'İ ÖNERDİLER

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şube Başkanı Ayhan Aydoğdu ise aynen şunları söyledi:

"Birçok kurumda çalışan arkadaşlarımız ve işten çıkarılan arkadaşlarımız burada. Sendikamızın avukatlığını yapan Elif hanımla özverili bir çalışma örneği sergiledik. Her aradığımızda, gece-gündüz yanımızda yer aldı. Elif hanımla çalıştığımız her günden memnunuz. Yol-İş Sendikası'nın da avukatlığını yapan Elif Hanım'dan hiç incinmedik. Genel Merkezimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda, CHP'nin yetkili organlarından sendikamıza yapılan ziyaretlerde Çukurova Belediye Başkan Adaylığı için Elif Doğan Türkmen'i önerdik. Tanıdığımız, bildiğimiz, kapısını çalıp içeriye gireceğimiz bir insan olarak Elif Doğan Türkmen'i Çukurova'da başkan olarak görmek isteriz."

ŞUBE SEKRETERİ'NDEN DE TAM DESTEK

Sendikanın Şube Sekreteri Osman Savuran da şöyle konuştu: "Elif Doğan Türkmen, TEKGIDA İŞ'in de uzun yıllar avukatlığını yapıyor ve her davamıza kardeş davası gibi sahip çıktı. İşçi dostu olduğunu kanıtlayan, örgütlenme sürecimizde bizi sonuna kadar destekleyen, toplu sözleşme görüşmelerinde hep yanımızda yer alan Elif Hanım'ın aday olmasını istiyoruz. TEK GIDA İŞ'in bir kardeşi, ablası gibi davranan Elif Hanım'a, partili partisiz tüm arkadaşlarımızın destek vermesini isterim."

Av. Elif Doğan Türkmen, görüşmelerin ardından işçiler ve sendika yöneticileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.