Tekniker ve Yüksek Teknikerler Derneği (TEKDER) Çukurova Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı’yı ziyaret ederek çalışmalarına destek istediler.

 

TEKDER Çukurova Şube Başkanı Mehmet Dağlı ile Yönetim Kurulu üyeleri Ergün Özer, Mehmet İlbuğu, Mehmet Yıldız, Mustafa Gençoğlan, Oktay Aslanpay, Teyfik Kırmızı ve Turgay Bayar il başkanlığı makamında ziyaret ettiği Başkan Ziyaeddin Yağcı’ya çözüm bekleyen sorunlarını ilettiler.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, toplumun her kesiminde ki dernek ve kuruluşları önemsediklerini, kendilerine gelen önerileri ise önemle takip ettiklerini söyledi.

 

Başkan Ziyaeddin Yağcı ziyarette, “Teknikerlerin artık toplum nezdinde kabul görmesi gerekiyor. Onların ürettiği işin farkında olan birisi olarak bunu söylüyorum. Bende bir esnaf olarak işim gereği bu arkadaşlarla çalışıyorum. Yaşadığınız sıkıntıların çözümü için parti olarak üzerimize düşeni yapamaya gayret edeceğiz” diye konuştu.

 

1975 yılında açılan ve halen Üniversitelerin bünyesinde eğitim veren Meslek Yüksekokulları mezunu olan Teknikerlerin bir mesleki odalarının dahi olmadığını ifade eden TEKDER Çukurova Şube Başkanı Mehmet Dağlı, bazı kurumlarda çalışan meslektaşlarının kadro, unvan ve yetki sorumluluğu konusunda sıkıntılar çektiğini belirtti. Dağlı, “Ülkemizin hiçbir alanında kabul görmemekteyiz. Kamu kuruluşlarında çalışan Teknikerler hizmet içi eğitimlere alınmamakla beraber meslektaşlarımıza hak ettiği ücreti dahi verilmemektedir. Lisans tamamlamak isteyen Teknikerlere bir sürü engeller çıkartılmaktadır. Serbest çalışan meslektaşlarımız imza yetkileri bulunmadığı için projelere imza atamıyor ve bilirkişi görevi de verilmiyor. Bizler en azından 3795 sayılı kadro ve unvan kanunundaki haklarımızın geri verilmesini talep ediyoruz” dedi.

 

Ziyaret esnasında AK Parti Adana İl Yönetim Kurulu üyesi Hasan Berzan Toprak’ta hazır bulundu.